Türk Hazır Giyimcinin Hedefi Amerika

Las Vegas’da gerçekleştirilen Magic Show Fuarı’na İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği öncülüğünde katılan Türk firmalar, Amerika’ya 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor.

  25 Ağustos 2017 01:00 Cuma
Türk Hazır Giyimcinin Hedefi Amerika

Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) hedef pazar ilan eden Türk hazır giyim sektörü 1,5 milyar dolar ihracat hedefiyle, Las Vegas’da gerçekleştirilen Magic Show Fuarı’na katıldı. Dünyadaki önemli hazır giyim fuarlarına katılım konusunda Türk firmaları destekleyen İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), ABD’ye yapılan hazır giyim ithalatını artırmak hedefiyle, Las Vegas’ta düzenlenen hazır giyim fuarı Magic Show’a büyük bir heyetle katılım sağladı. İHKİB öncülüğünde ABD’nin en büyük hazır giyim fuarı Magic Show’a katılan Türk firmaları, ziyaretçi akınına uğradı.

Türkiye’den 35 firmanın katıldığı Las Vegas’taki fuarda özellikle denim, ayakkabı, çorap ve deri konfeksiyon firmaları büyük ilgi gördü. Fuar sonrası 99 milyar dolarla dünyanın en büyük hazır giyim ithalatçısı olan ABD pazarına yönelik ümitler arttı.

Amerikalıların İlgisi Hedefi Tutturma Ümidimizi Artırıyor”

İHKİB AB, ABD, Uzakdoğu Fuarlar ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Özkan Karaca, 21’i milli toplam 35 firma ile katıldıkları Las Vegas’taki fuarda özellikle denim, ayakkabı, çorap ve deri konfeksiyon firmalarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.  13-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen fuarda Türk firmalarına gösterilen yakın ilginin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD, yıllık 99 milyar dolarla dünyanın en büyük hazır giyim ithalatçısı konumunda. Türkiye 10 yıl önce bu pazarda 1,5 milyar dolarları yakalamıştı. Ancak çeşitli nedenlerle rakam 536 milyon dolarlara geriledi. Firmalarımız da bu noktada dünyanın en büyük pazarı olan ABD’den uzaklaşmaya başladı. İHKİB olarak son birkaç yıldır ABD’ye özel bir önem veriyoruz. ABD’nin en büyük hazır giyim fuarı olan Magic Show’a milli katılım düzenliyoruz. Bugün 35 firmamızın katıldığı fuara gelecek sezon en az 50 firma katılacağımdan eminim. Amerikalılar özellikle denim, çorap ve ayakkabı sektörlerinden daha çok firmanın katılmasını bekliyorlar. 2005 yılı öncesindeki 1,5 milyar doları yakalama ümidimiz her fuarda daha çok artıyor.”

ABD’nin hazır giyim pazar büyüklüğünün 2021’de 320 milyar dolara çıkacağının öngörüldüğünün altını çizen Karaca, New York’ta açılan Türkiye Ticaret Merkezi’nin de bu devasa rakamdan daha çok pay alınmasına büyük katkı sunacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.