Türk Derisi Hong Kong’da Görücüye Çıktı

DTG’nin öncülüğünde Asya Pasifik Deri Fuarı’na katılan Türk firmalar, ürünlerini Uzakdoğulu alıcılara tanıttı. Ümit Ünal’ın koleksiyonuyla yer aldığı etkinlikte, 76 Türk firması boy gösterdi.

  30 Mart 2013 00:04 Cumartesi
Türk Derisi Hong Kong’da Görücüye Çıktı

Deri Tanıtım Grubu (DTG) üyesi firmalar, Hong Kong’ta düzenlenen Asya Pasifik Deri Fuarı’na 76 firmayla katılım gösterdi. DTG Uzakdoğu’da tanınan Türk tasarımcı Ümit Ünal ile gerçekleştirdiği özel projeyle, tanıtım çalışmalarını Uzak Asya’ya taşıdı. Küresel deri sektörünün en önemli etkinlikleri arasında yer alan Hong Kong’da her yıl düzenlenen Asya Pasifik Deri Fuarı (APLF-MM&T), 25-27 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 29 yıldır düzenlenen ve sektörün en önemli buluşma noktalarından birisi olan fuarda, Türk firmalar bu yıl da en çok ilgi gören üreticiler arasındaki yerini aldı. Toplamda 76 Türk üreticinin yer aldığı etkinlikte 1200 firma ürünlerini tanıtma şansı yakalarken, 20.000 ziyaretçi de fuardaki ürünleri görme fırsatı buldu. Bunun yanında DTG çatısı altında fuara katılan Türk üreticilerden, 45’i işlenmiş/yarı işlenmiş deri ve hammaddeleri bölümünde, 5 tanesi kimyasal ve makine bölümünde ürünlerini sundu. Ayrıca fuara 26 Türk firması da bireysel katılım sağladı.

Konu ile ilgili değerlendirmeler yapan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Deri Tanıtım Grubu ( DTG) Başkanı Lemi Tolunay; Hong Kong’un, Türkiye ve Uzakdoğu arasındaki deri alışverişinin gelişmesi açısından kilit öneme sahip olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin deri sanayinde, üretim ve ihracatta lider ülkeler arasındaki yerini aldığını belirten Tolunay, “Artık tasarım yeteneğimizle de başta Hong Kong olmak üzere tüm Uzakdoğu için önemli bir iş ortağı konumundayız” dedi. Uzak Doğu ülkelerinin, Türkiye deri ihracatında yüzde 7,5’lik pay ile önemli bir noktada olduğunu açıklayan Tolunay, şunları dile getirdi; “Hong Kong ve Çin’e deri ihracatımızda, 2012 yılında yüzde 10’luk artış yakalandı. Böylece bu iki bölgeye toplam deri ihracatımız 100 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz bu rakamı iki katına yükseltmek.”

‘ARTCORE’ Teması İlgi Gördü


Uzakdoğu’da lüks tüketimin ve tasarıma verilen önemin her geçen yıl artması, Türkiye’nin de yüksek kaliteli ve özgün deri ürünleri ihracatına olumlu yansıyor. DTG standında yer alan ARTCORE olarak adlandırılan çalışma da, Türkiye’nin deri üretimindeki tasarım yeteneğini ortaya serdi. Amerika, Fransa ve Londra gibi ülkelerin yanı sıra Hong Kong ve Uzakdoğu’da da koleksiyonları beğenilen ve takip edilen ünlü Türk tasarımcı Ümit Ünal imzasını taşıyan bu çalışma ile Türk derisindeki özgünlük ve kalite sunuldu. 13 yıldır ‘Ümit Ünal’ markasıyla Uzakdoğu’da koleksiyonları satılan genç tasarımcının, DTG için yaptığı bu özel sunum, Türk deri ve yünlü deri (double face) ürünlerinin yer aldığı canlı bir back-stage görüntüsünü andırıyor. Koleksiyonu beğeni toplayan Ünal’ın yanı sıra ziyaretçilerin interaktif biçimde ziyaret edebildiği stantta, canlı fotoğraf çekimleri ve mini şovlar da yer aldı. Türk moda tasarımının evrensel dile katkısını bu çalışma aracılığıyla anlatmayı amaçladıklarını belirten Ümit Ünal, “Türkiye, artık başarılı bir çözüm ortağı olmanın ötesinde, tasarım yeteneğiyle tüm dünya deri modasını etkileyen bir ülke konumuna yükseldi. Biz de tasarımdaki bu modern ve realistik tavrı sergilemek istedik” diye konuştu.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.