Türk-Alman İşbirliği ITA İle Pekişiyor

ITA İstanbul Tekstil Araştırma Geliştirme ve Eğitim A.Ş’nin açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleşti.

  07 Ekim 2016 09:00 Cuma
Türk-Alman İşbirliği ITA İle Pekişiyor

İstanbul, Gaziantep, Adana, İzmir ve Bursa Tekstil İhracatçıları Birlikleri ile RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Teknoloji Enstitüsü işbirliğinde kurulan bir araştırma ve geliştirme merkezi olan ITA, Türk-Alman ekonomik ve bilimsel ilişkilerini güçlendirmenin yanı sıra, ortak kalkınma projeleri, know-how paylaşımı, mesleki ve akademik eğitimi destekleyerek her iki tarafın kurumlarının daha da güçlenmesini sağlamayı amaçlıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla 8 Ekim tarihinde açılışı gerçekleştirilen ITA İstanbul Tekstil Araştırma Geliştirme ve Eğitim A.Ş, uzun yıllardır gelenekselleşen Türk-Alman işbirliğinin daha da güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Bu kapsamda Genel Müdür Dr. Bayram Aslan yönetiminde; nonwoven, kesikli elyaf işleme, bitim işlemleri, kaplama ve çevre teknolojilerine odaklanmış bir kurum olan ITA İstanbul, aynı zamanda danışmanlık, test ve eğitim hizmetleri de vererek ulaşım, yapı-mesken, enerji, sağlık, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörlerine bu işbirliğiyle elyaf bazlı çözümler sunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.