TÜBİTAK’a Rakip Tekstil Araştırma Derneği

Bursa merkezli kurulan Tekstil Araştırma Derneği faaliyetlerine başladı. Kurulan derneğin yapacağı çalışmalar merakla bekleniyor.

  12 Temmuz 2013 01:30 Cuma
TÜBİTAK’a Rakip Tekstil Araştırma Derneği

Birçok derneğin kurulduğu Türkiye tekstil piyasasında, aktif çalışma gerçekleştiren derneklerin olup olmadığı sürekli tartışılıyor. Haber merkezimize gelen bilgilere göre yeni bir derneğin daha filizlendiğini öğrenirken, içi boş olan derneklerin yerine örgütlü, alt yapısı sağlam uzmanların birlikte gerçekleştirdiği çalışmaların önemini bir kez daha vurgulamak istedik. Kısacası Tekstil Dünyası Yayın Grubu olarak örgütlü girişimleri destekliyoruz ancak her segmentin bir dernek olarak ortaya çıkmasının sektöre ciddi zarar vereceği konusunu da hatırlatma gereği duyuyoruz.

Isırgan Otu Tanıtımı da Yapılacak

Bursa merkezli kurulan sektörün son girişimi Tekstil Araştırmaları Derneği çalışmalarına başladığını duyurdu. Dernek, Pes. İplik, Pamuk İpliği, Dokuma, Örme, Kumaş Boyama, Baskı çeşitleri, Kumaş Terbiyesi, Konfeksiyon, Makine Seçimi, Enerji Tasarrufu ve yönetimi, Kimyasal Üretimi, İşletme programları/yazılım, Web sitesi kurma ve bilgisayar eğitimleri, Kimyasal ve biyolojik arıtma, nitelikli eleman, iş güvenliği konularında çalışmalar yürüteceğini açıkladı. Kurum yetkilileri ayrıca AB-BEBKA-TÜBİTAK ve Resmi kurumlara projeler hazırlarken, bu kurumlarla işbirliği yapacağını açıkladı. Dernek üyeleri tarafından hazırlanan Nano kimyasalların tekstil materyallerine uygulamaları konusunda çalışmanın projelendirileceği belirtilirken, bir diğer çalışma olan Isırgan otu gibi çevre dostu ekolojik ürünlerin sektöre tanıtılması, ekilmesi ve üretilmesi için tanıtımlar yapılacağı açıklandı. Sektörün son derneğinin yönetim kurulu ise şu şekilde açıklandı; Ekrem Hayri Peker, Başkan; Mehmet Akgün  İkinci Başkan; Salih Karadağ Sayman, Üyeler Kasım Altay, Tuğçe Çamsarı, Halil Vatansever, M.Ethem Atak.


*TÜBİTAK, Ege Üniversitesi ile birlikte Tekstil Araştırma Merkezi kurmuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.