TİM Sektörler Konseyi, Bakan Albayrak’a Çözüm Önerilerini Sundu

Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi toplantısı Bakan Albayrak, TİM Başkanı Gülle ve Sektörler Kurulunun başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

  25 Haziran 2020 09:36 Perşembe
TİM Sektörler Konseyi, Bakan Albayrak’a Çözüm Önerilerini Sundu
Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TİM Başkanı İsmail Gülle, TİM Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sektörler Kurulu Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilerek; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sektörlerin talep ve çözüm önerileri iletildi.

“Hükümetin Adımları Tüm Sektörde Hissedildi”
TİM Başkanı İsmail Gülle konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu milli mücadelede ihracatçılarımız karşılarına çıkan tüm zorluklarda arkalarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve onun Hazinesinin desteğini gördüler. Devletimizin ihracat odaklı bu yaklaşımı, ihracatçıları daha da cesaretlendiriyor. Ekonomik İstikrar Kalkanı ile atılan olumlu adımların yansımaları, tüm sektörlerimizde hissedildi. Elbette ki küresel rekabetin bu derece sert olduğu bir dünyada ihracatın sorunları bitmeyecektir. Ama bu durum bizim şevkimizi kırmıyor, aksine bizleri kamçılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Standartlarımız Belirleyici Olacak”
Pandeminin küresel etkilerinin dünyanın önde gelen ekonomilerindeki pek çok tanınmış marka için ciddi finansman zorluklarını da beraberinde getirdiğini belirten Gülle, “Bu durum, Türkiye için marka satın alma noktasında yeni fırsatları gündeme getirmektedir. Bu nedenle, Eximbank başta olmak üzere bankalarımızca, yurtdışında marka satın alma sürecinin desteklenmesini mutlaka radarımıza almamız gerekiyor.

Küresel rekabette Kovid-19 sonrası oluşacak bu yeni dönem, Türkiye’nin iddiasını artırabilmesi adına ölçek ekonomisine de ağırlık vermesini gerektirmekte. Bu nedenle, şirket birleşme ve satın almalarını canlandırmamız gerekecek. Türk sanayisinin AB normlarına uyumu, pandemi sonrası yeni dönemde ürün standartlarımız ve kalitemizde küresel ticarette öne çıkmamızda belirleyici olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.