TGSD’den Anadolu’daki Üreticilere Çağrı

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin düzenlediği 10. İstanbul Moda Konferansı bu yıl, “Why Turkey” teması ile Anadolu’daki üreticiler için önemli fırsatlar barındırıyor.

  10 Ağustos 2017 01:00 Perşembe
TGSD’den Anadolu’daki Üreticilere Çağrı

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) 10. İstanbul Moda Konferansı’nı bu yıl, 11-12 Ekim 2017 tarihlerinde Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da “Why Turkey” teması ile gerçekleştirecek. Konferans’ta Türkiye’de hazır giyim sektörünün gücü, sürdürülebilirlik anlayışı ve bölgede rakipsiz bir iş ortağı olarak yetkinlikleri vurgulanacak. Konferans’ın ikinci günü düzenlenecek B2B-İkili İş Görüşmeleri Platformu ise önemli iş anlaşmalarına zemin hazırlayacak. B2B-İkili İş Görüşmeleri Platformu’nun yerli üreticiler için önemli iş fırsatları barındırdığına dikkat çeken TGSD Başkanı Şeref Fayat “Anadolu hazır giyim üretimi açısından çok stratejik öneme sahip. Hazır giyim ihracatından en yüksek payı alan iller arasında İstanbul’dan sonra İzmir, Denizli, Bursa, Adıyaman, Mardin, Tekirdağ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Batman, Adana, Malatya, Ordu, Kırklareli, Tokat ve Mersin yer alıyor. Anadolu’da faaliyet gösteren tüm üreticilere çağrı yapıyoruz: “Ekim ayında bir arada olalım. Üretim gücümüzle, 3 milyar dolarlık anlaşmaya birlikte imza atalım” dedi.

Dünyanın en büyük marka ve alım gruplarının üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak katılacağı Konferans’ta deneyimler ve beklentiler paylaşılacak. Konferans’ın birinci gününde moda ve tasarımdan sürdürülebilirliğe sektörün öncelikli gündem konuları tartışılacak. B2B-İkili İş Görüşmeleri Platformu’nun geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da binin üzerinde ikili görüşmeye ev sahipliği yapması bekleniyor. Platform Boyner, DeFacto, Koton gibi yerli, Bestseller, El Corte Ingles, Hermes Otto, Marks & Spencer, New Look, Pimkie, Spring Near East Manufacturing, Varner ve VF gibi yabancı hazır giyim sektörünün çok önemli alım ofisleri ve markalarını ağırlayacak.

“’Why Turkey?’Sloganı Hazır Giyim Sektörünün İtici Gücü Olacak”

Konferans hakkında bilgi veren TGSD Başkanı Şeref Fayat, “Why Turkey?” sloganıyla, bölgenin en gelişmiş hazır giyim sektörüne sahip ülkesi olan Türkiye’nin, 2017 ve devamında hazır giyim alanında en ideal iş ortağı olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi. Fayat, “Why Turkey? sloganı itici gücümüz olacaktır. Ülkemizin hazır giyim alanında gücünü ve vazgeçilmezliğini dünyaya duyurmak istiyoruz. Diğer yandan bu yıl da iş anlaşmalarına da zemin hazırlayacak B2B- İkili İş Görüşmeleri Platformu ile benzeri organizasyonlardan farklılaşacağına ve somut getirilerin elde edildiği bir iş ortamı olacağına inanıyoruz.” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.