TGSD 40. Yılını Kutluyor

Hazır giyim sektörünün gelişmesi ve büyümesi için 40 yıldır sektöre öncülük eden TGSD gerçekleştirdiği önemli projeler eşliğinde sektörü başarıyla temsil ediyor.

  16 Mayıs 2016 09:00 Pazartesi
TGSD 40. Yılını Kutluyor

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), hazır giyim sanayinin gelişmesi için gerekli ortamı hazırlamak, sektöre öncülük etmek, yurtdışında tanıtmak ve sektörel işbirliğini sağlamak amacıyla 1976 yılında kuruldu. Halen yaklaşık 450 üyesi bulunan dernek, Türk hazır giyim sektörünü ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil ediyor.

Dünya Hazır Giyim Federasyonu (IAF) ile Avrupa Giyim ve Tekstil Organizasyonu  (EURATEX) ve Uluslararası Renk Komisyonu (INTECOLOR) üyesi olan IAF ve EURATEX’in halen yönetim kurulu üyeliklerini de sürdüren TGSD, sektöre nitelikli iş gücü kazandırılmasına büyük önem veriyor. Bu çerçevede tekstil meslek liseleri ve üniversitelerin tekstil tasarım bölümleriyle yakın işbirliği yapan TGSD, Ar-Ge ve verimlilik eğitimi projelerine büyük önem veriyor. Derneğin 19. Dönem başkanlığını ise Şeref Fayat yürütüyor.

Sektörün Deneyimli İsimleri TGSD Yönetim Kurulu’nda

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin 19. Dönem Yönetim Kurulu’nda sektörden önemli isimler yer alıyor. Bu isimler arasında Hadi Karasu (Intersource), Cevdet Karahasanoğlu (Pameks), Sami Kariyo (Penti Çorap), Ramazan Kaya (TYH Tekstil), Toygar Narbay (Narkonteks), Murat Aydın(Modega), Önder Türkmen (ACT Tekstil), Cem Altan (Aycem Tekstil), Ümit Özüren (Murat Çorap), Murat Öztürk (Realkom), Esra Ercan (Spring Near East Manufacturing), Mustafa Laçin (Timay), Seda Dicle (İnternet Tekstil), Sanem Dikmen (ETF Tekstil), Bülent Alkanlı (Perseus), Hakan Tin (Reha Tekstil), Tanzer Gözek (Kimtex), Demet Mutlu Üçok (Trendyol), Atıl Kutoğlu (Ateks), Mete Pamukçu (Tekboy), Umut Boz (Nova Fashion), Murat Şimşek (SMM Tekstil) Ve Kemal Genç (Genç Tekstil) bulunuyor.

 

40. Yıla Özel Tanıtım Filmi

 

TGSD’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Şeref Fayat, 2003 yılının başlarında hazırlanan ‘UFUK 2010 Türk Hazır Giyim Sektörü Yol Haritası Çalışması’ ile ‘Tekstil Hazır Giyim ve Deri Sektörleri Stratejik Eylem Planı Değişim, Dönüşüm Destekleme’ çalışmalarının temelini oluşturduklarını kaydetti. Başkan Fayat, konuyla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Hazır giyim üretim değer zinciri halkalarını, moda tasarım, aksesuar, perakende, lojistik, sigorta, makine dayanışması içerisinde iş geliştirme platformunda bir araya getirmek amacıyla 2008’den bu yana İstanbul Tekstil Moda ve Hazır Giyim Konferansı’nı düzenliyoruz. Sektörün ve global markaların üst düzey temsilcilerini üyelerimizle buluşturduğumuz konferansın bu yıl 9.sunu gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan Kimtex’in sponsorluğunda bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz ve küresel alım gruplarının temsilcilerinin katıldığı ‘Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri’ başlıklı toplantıyla üyelerimizin geleceğin trendlerini okumalarına öncülük ediyoruz.”

Sektörün beklenti ve taleplerini uluslararası platformlarda dile getirmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Şeref Fayat, TGSD olarak 40. yıllarını kutlayacakları 2016’da da sektöre katkı sağlayacak birçok projeye yer vereceklerini belirtti. Fayat, sözlerini şöyle sürdürdü; “TGSD her yıl ‘İstanbul Tekstil Moda ve Hazır Giyim Konferansı’ ile ‘Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri’ olmak üzere üyelerimiz için iki büyük organizasyona öncülük ediyor. Uluslararası alım grupları ve yerli markaların temsilcilerinin katıldığı ‘Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri’ başlıklı toplantımızın 3. sünü 30 Mart’ta gerçekleştirdik. 12-13 Ekim tarihlerinde 9. sunu yapacağımız ‘İstanbul Tekstil Moda ve Hazır Giyim Konferansı’ için hazırlıklarımız devam ediyor.  TGSD olarak bu yıl 40. kuruluş yıldönümümüzü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.  40. yıl anısına TGSD tanıtım filmi hazırlayacağız.”

“Dünyaya Moda Esintileri Göndereceğiz”

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin imza attığı önemli organizasyonlardan biri olan İstanbul Moda Konferansı’nın bu yıl 9. sunu gerçekleştireceklerini belirten Fayat, 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Moda Konferansı’na önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da dünyadan üst düzey marka ve alım grubu yöneticilerini konuşmacı olarak davet ettiklerini söyledi. Başkan Fayat konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi; “ Bu yıl 9. İstanbul Moda Konferansı’nda Cerruti, Loro Piana, Ermenegildo Zegna, Moncler, J Brand, FG4, Express, Miroglio, Li&Fung, Alexander McQueen, Tom Ford International, Arcadia, Uniqlo, Nike, Lee Cooper, Celio, Polo Ralph Lauren, Citizens of Humanity, Brandina, H&M, Tesco, Sainsbury’s, Debenhams ve Inditex gibi marka ve alım gruplarının temsilcileri deneyimlerini üyelerimizle paylaşacaklar. Ayrıca konferansta başka sürpriz isimler de olacak. Sektörümüzde merakla beklenen B2B-İkili İş Görüşmeleri Platformu’nda bu yılda üretici firma temsilcileri, belli başlı alım grupları ile bir araya gelerek yeni işbirliklerine imza atacaklar. Üyelerimiz başta Avrupa olmak üzere pek çok ülkeden alım heyetleri ve dış alım grupları ile B2B’lerde bir araya gelme şansı bulacaklar. Özetle söylemem gerekirse Ekim ayında İstanbul’dan tüm dünyaya moda esintileri göndereceğiz.”

“Türkiye, Dünyanın 7. Büyük Hazır Giyim Tedarikçisi”

Türk hazır giyim sektörünün dış pazarlardaki etkinliğini arttırmak amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalara da değinen Fayat, “Türkiye, dünyanın 7. büyük hazır giyim tedarikçisi konumunda bulunuyor. Fiyat/kalite dengemiz, siparişleri üç hafta gibi bir sürede yetiştirme kapasitemiz sektörümüzün artıları arasında yer alıyor. Ancak başta jeopolitik problemler olmak üzere zaman zaman öngörülemeyen durumlarla karşılaşıyoruz. İşte tam da bu nedenle sektörün küresel oyuncularının temsilcilerini her yıl ülkemize getirerek hem Türk hazır giyim sektörünün gücünü gösterme hem de üyelerimizin onların deneyimlerinden ve bilgi birikimlerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Bu tür temaslar ve toplantılarla bir yandan üyelerimize geleceğe dair ışık tutarken diğer yandan küresel alıcılar nezdinde sektörel imajımızı güçlendiriyoruz.” dedi.

“Hazır Giyim İhracatımızın Bu Yıl 18 Milyar Dolar’a Yaklaşacak”

Türk hazır giyim sektörü olarak 2016 yılına beklentileri doğrultusunda bir başlangıç yaptıklarını belirten Başkan Fayat, “Yılın ilk çeyreğinde Türkiye genel ihracatı yüzde 10 gerilerken hazır giyim ihracatında yüzde 7’lik bir artış görünüyor. Parite etkisinin sıfırlanması ve Avrupa’daki kısmi talep canlanmasına paralel olarak trendin bu düzeylerde devam edeceğini ve geçen yıl 17 milyar dolar olan hazır giyim ihracatımızın bu yıl yüzde 5-6 büyüme ile yeniden 18 milyar dolar sınırına yaklaşacağını tahmin ediyorum. İç pazarda ise yüzde 8-9 oranında bir büyüme bekliyorum.”diyerek sözlerini sonlandırdı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.