TETSİAD’ta Yeni Dönem

Türkiye ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu olan TETSİAD’ın 3. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık görevine Ali Sami Aydın seçildi.

  17 Haziran 2016 09:00 Cuma
TETSİAD’ta Yeni Dönem

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TETSİAD) 3. Olağan Genel Kurulu 16 Haziran’da Türkiye İhracatçılar Meclisi binasında çok sayıda sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Türk ev tekstili sektörünün büyümesinde büyük bir paya sahip olan TETSİAD’ın başkanlık görevine Ali Sami Aydın seçildi. Görevi Yaşar Küçükçalık’tan devralan Ali Sami Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, derneğin 2016 – 2019 dönemi için görevlendirildi.

“Türk Ev Tekstili Sektörünü Layık Olduğu Konuma Taşıyacağız”

TETSİAD’ın yeni başkanı Ali Sami Aydın yaptığı teşekkür konuşmasında üstlendikleri bu görevin getirdiği yükümlülükler ve güçlüklerin farkında olduklarını, Türk ev tekstili sektörünü bir adım daha öteye taşıyabilmek için bu görevi layıkıyla yerine getireceklerini belirtti. Konuşmasında önceki dönem başkanı Yaşar Küçükçalık’a da teşekkürlerini ileten Aydın, “Ev tekstili sektörünün gelecek yıllara yönelik stratejilerini sektördeki tüm paydaşlarımızla birlikte belirleyeceğiz. Nano tekstilden, akıllı tekstile, yeni pazarlardan, yurtiçinde ve yurtdışındaki yeni fuarlara ve en önemlisi Ur-Ge ve Ar-Ge çalışmalarının organize edilmesine kadar pek çok çalışmayı bu strateji çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Öte yandan dünyanın en önemli iki fuarından biri olan Evteks’i ve sektörümüze büyük hareket kazandıran Home&Tex Fuarı’nı da çok daha iyi yerlere getirmek, derneğimizi ve sektörümüzü daha da güçlendirmek için tüm üyelerimizin de destekleriyle katılımcı bir yönetim tarzıyla çalışacağız.” dedi.

Bir kilo tekstilin bir kilo otomobilden daha pahalı ve daha katma değerli olduğunu vurgulayan Aydın, “Tüm kamuoyunda, devlet birimlerinde ve özellikle de kendi sektörümüzde bu algıyı oturtmak ve tekstil sektörünün hak ettiği değeri görmesini sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.