TEMSAD’ta 4. Nalbant Dönemi

TEMSAD, 19 Ocak’ta gerçekleştirdiği 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı ile başkanını belirledi. Tek aday olarak seçime giren, Adil Nalbant 4. kez başkanlık koltuğuna oturdu.

  22 Mart 2013 17:41 Cuma
TEMSAD’ta 4. Nalbant Dönemi

Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği’nin (TEMSAD), 8. Olağan Genel Kurulu Yenibosna Gönen Otel’de yapıldı. 19 Ocak’ta yapılan genel kurul toplantısında Adil Nalbant yeniden başkanlığa seçildi. İki yılda bir yapılan TEMSAD seçimlerinde Adil Nalbant 4. kez başkanlık koltuğuna layık görüldü. Yönetim kurulu üyeleri arasında sadece bir koltuğun ismi değişirken, 2011 seçimlerindeki kadronun korunması dikkat çekti. Başkan Yardımcılığı görevini Entema firmasından Hakan Gürel, Ağteks’ten Mehmet Ağrikli, GES Elektronik’ten Numan Gürel, Alkan Makine’dan Cüneyt Alkan sürdürürken, Yönetim Sekreteri Argetek’ten Uğur Çetinkaya oldu. Yönetim kuruluna giren üyelere bakıldığında ise, 2011 yılındaki seçimde kadroda yer alan Proser firmasından Seven Yılmaztürk’ün yerine Beneks Makina’dan Hüseyin Birden’in gelmesi, tek değişiklik olarak dikkat çekti. Diğer üyeler ise şu şekilde sıralandı; Uniteks’ten Ayhan Ballı, Canlar Makina’dan Ali Çakıcı, Tekst Makina’dan Metin Daloğlu, Tüm Kalıp’tan Levent Bayraktaroğlu.

Yönetim Kurulu toplantısında sektörün gelişimi hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Adil Nalbant, TEMSAD’ın 15. yılında birlik ve beraberlik ruhu ile daha da büyüyeceğine inandığını ifade etti. 1998 yılında çıkılan yolda 25-30 milyon dolar gibi bir ihracat rakamından, bu günlere geldiklerine vurgu yapan Nalbant, istikrarlı bir büyüme ile toplamda 300 milyon Dolarlık sınıra geldiklerinin altını çizdi. İhracatın artması için özenle çalışılması gerektiğine değinen Nalbant şunlara işaret etti; “ Türk üreticiler satış rakamlarını artırmak istiyorsa terbiye ve boyahaneye yönelik üretimlerin dışına çıkmalı. Teknolojik yatırımlar yapılmalı. Üreticiler tekstilden kazandığı parayı mutlaka yine sektör için harcamalıdır. Uzun dönemdir hiçbir tekstil makinesi üretim tesisi kurulmadı. Hükümetin bu konuda teşvikleri sınırlı kalıyor. Bu sebeplerle de tekstil makineleri anlamında yapılan ihracat yerinde sayıyor. Mutlaka önlem alınarak, tüm firmalar özellikle AR-GE anlamında desteklenmelidir.”

Okunma : 9653


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.