TEMSAD Üyeleri Amerikalı Sanayicilerle Buluştu

TEMSAD ve ATMA işbirliği ile düzenlenen tekstilcilerin Amerika gezisi ile Türk tekstil makine sektörü kendini ABD’de tanıttı

  04 Kasım 2015 09:17 Çarşamba
TEMSAD Üyeleri Amerikalı Sanayicilerle Buluştu

Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD),  Türk tekstil makine ihracatını artırmak amacıyla Amerika Tekstil Makine Üreticiler Derneği (ATMA) ile yapmış olduğu işbirliği çerçevesinde 12-16 Ekim tarihleri arasında Amerika’nın tekstil merkezi Charlotte’da workshop düzenledi.  Gaston College Kimbrell Campus’te düzenlenen etkinliğe Türkiye tekstil makine ve yedek parça üreticilerinden Asteks - Muhammet Cevat Oktan, Beneks -  Hüseyin Birben, Demsan - Ahmet Demirci, Dilmenler - İsmail Şengüler, Ekoteks - Mehmet Nalbant, Güven Çelik - Ahmet Kartoğlu, Hemaks - Erhan Helvacıkara, Metsa - Ersel Çoban, Serteks - Cevat Karagören katıldı.

Toplantının açılışında konuşan ATMA Başkanı Clay D. Tyeryar, “TEMSAD ve ATMA yıllardır güçlü bir işbirliğine sahip bulunuyor. ATMA temsilcilerinin Türkiye ile olan ticari işbirliğinde TEMSAD’ın  desteği ve sıcak ilişkileri bizim için ön plandadır. ATMA olarak bizi ziyarete gelen ve işbirliği yapmak isteyen Türk katılımcılara teşekkür ediyoruz. Bu sıcak işbirliğinin ve ziyaretçilerle ITMA’da tekrar görüşerek devam etmesini bekliyoruz” dedi.

ITMA Öncesi Sinerji Oluşturduk

Daha sonra söz alan TEMSAD Danışmanı Richard Salvatore ise TEMSAD ve çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra TEMSAD’ın yaklaşık 16 ülke ile karşılıklı işbirliği anlaşması bulunduğunu vurguladı. Bu ülkelerden bir tanesinin de Amerika ve ATMA olduğunu belirten Salvatore, “Bu anlaşma doğrultusunda her iki derneğin talebi doğrultusunda TEMSAD olarak bir workshop yapmak istedik. ITMA’ya Türkiye’nin 130’un üzerinde katılımcı ile katılması Amerikalı sanayicilerin de ilgisini çekmiş. Bu doğrultuda ITMA öncesi Amerikan ve Türk tekstil makine üreticilerini bir araya getirerek sinerji oluşturmayı hedefledik. Burada olmaktan ve işbirliğinden son derece memnun olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Etkinliğin başarılı ve verimli geçtiğini belirten katılımcılar yeni ticari işbirliklerinin bundan sonra da devam edeceğini belirttiler. Workshop’a katılan bütün misafirler, kendilerini ve makinaları hakkında kısa bir sunum yapma fırsatı buldular. Ziyaretin ikinci ve üçüncü gününde ise ATMA tarafından belirlenen firma gezileri düzenlendi.

Gelecek İçin Sinerji Oluştu

Yapılan araştırmalara göre dünya tekstil makine ihracatının en büyük ikinci alıcısı olan Amerika’nın tekstilde büyük yatırımlar yaptığı biliniyor. TEMSAD’ın düzenlediği gezi sayesinde katma değeri yüksek, teknik tekstilleri ve teknolojisi yüksek makineleri tercih eden Amerikalılara Türk tekstil makinecileri kendilerini Amerikan sanayicilere daha yakından tanıtma fırsatı yakaladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.