Tekstil Sektörü Yeni Alanlara Yatırım Yapıyor

UCMTF, 2016 yılında müşteri siparişlerinde değişiklikler olduğunu, bu yıl; teknik tekstil, halı ve tekstil ürünlerinin geri dönüşümü için kullanılan makinelerin satışının arttığını belirtti.

  26 Ocak 2017 10:05 Perşembe
Tekstil Sektörü Yeni Alanlara Yatırım Yapıyor

Fransız Tekstil Makine Üreticileri Birliği (UCMTF) Genel Sekreteri Evelyne Cholet, yayın grubumuzla gerçekleştirdiği özel röportajda, Fransız üreticilerin 2016’daki satış faaliyetleri ve 2017 yılına ilişkin pazar hedefleri hakkında bilgiler verdi. Cholet, 2016’da teknik tekstil, halı ve tekstil ürünlerinin geri dönüşümü için kullanılan makinelerin satışında artış yaşandığını kaydetti.

UCMTF olarak Fransız Tekstil Makinelerinin uluslararası alanda tanıtılması için 2016 yılında hangi çalışmalara yer verdiniz?

Değerli okuyucularımıza, Fransız Tekstil Makine Üreticileri Birliği olarak, 1 milyar Euro'luk yıllık konsolide cirosuyla, kendi pazarlarında dünya liderleri olan yaklaşık 30 şirketten oluştuğumuzu hatırlatmak isterim. Fransız tekstil makineleri ihracatçıları olarak, dünya çapında altıncı sırada yer almaktayız. Uzun lif eğirme (yün, akrilik), iplik büküm ve kontrolü (teknik iplikler dahil olmak üzere), halı ipliklerinde ısıl fiksaj işlemi, halı sistemleri, boyama ve terbiye, terbiye işlemleri için keçeler ve kayışlar, nonwovens, tekstil işletmeleri için havalandırma sistemleri ve tekstil malzemelerinin geri dönüşüm işlemleri alanlarında oldukça güçlü firmalarımız var. Birliğimiz, üyelerimizin uluslararası tanınırlığını artırmak için önemli bir etkinlik konumunda olan ITMA Fuarlarının Organizatörü; CEMATEX’in üyesi. 2016 Ekim ayında Şangay'da gerçekleşen ITMA Asia + CITME'de oldukça aktiftik. Üyelerimizi ayrıca başlıca bölgesel fuarlarda da tanıtmaktayız. Geçtiğimiz Aralık ayında Mumbai'de düzenlenen India ITME'de ve Türkiye’de geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul'da yer aldık. Yine 2016 yılında, döşeme endüstrisi için; polimer ile doğal elyaflardan, nihai ürüne kadar yenilikçi çözümlere odaklanan birinci “Dalton Halı Konferansını” düzenledik. Amacımız, halı üretim sürecinin tamamı için son teknoloji çözümler sunmaktı. Bu nedenle diğer Avrupa makine üreticilerini bize katılmaya davet ettik. En önemli ABD halı üreticileri de dahil olmak üzere 120'den fazla katılımcıyı ağırlayan bir etkinlik oldu. Bu etkinliğin dünya çapında bir seri olması gerektiğini düşünüyoruz.

2016 yılı, Fransız Tekstil Makine Üreticileri açısından nasıl geçti? Bu yıl satış rakamlarınızda hedeflerinize ulaştınız mı?

2016 yılı için henüz kesin rakamlarımız yok, ancak üyelerimiz için iyi bir yıl olduğunu biliyoruz. Şirketlerimizin cirosunun rekor seviyelere yakın olmasını bekliyoruz. Hizmet verdiğimiz bazı ülkelerde de değişiklikler meydana geldi, örneğin en önemli pazarımız olan Çin pazarında küçülme görülürken, ABD pazarında patlama yaşandı. Türkiye'de de uzun yıllardır süregelen rekor satışlardan sonra, bu yıl sipariş alımları o kadar yüksek değildi. Ülkenin modernizasyon ihtiyaçlarına rağmen Hindistan'daki satışlarımızdan ve İranlı müşterilerimizle finansal zorluklardan dolayı iş anlaşmaları sağlayamamış olmamız da bizi biraz hayal kırıklığına uğrattı. Sipariş verilen makinelerle üretilen ürünlerde de değişiklikler var. Konfeksiyon ürünleri üreten makinelerin satışı yavaşlarken; teknik tekstil, halı üretimi ve tekstil ürünlerinin geri dönüşümü için kullanılan makinelerin satışı arttı.

Türkiye pazarı, Fransız Tekstil Makine Üreticileri için nasıl bir konumda?
Türkiye uzun yıllar boyunca en önemli ikinci veya üçüncü pazarımız olmuştur. Türk müşterilerimiz ile aynı amacı paylaşıyoruz; ‘Müşterilerimiz için güvenilir ve uzun soluklu ortaklar olmak.’ İkimizde kısa vadeli kârlar aramıyoruz, pazar fırsatlarını değerlendirebilmek ve zorlu yılların etkisini hafifletebilmek adına sadece şirketlerimizi daha da güçlü kılmaya çalışmaktayız. Ekibimizin (satış yöneticileri, teknisyenler, acenteler ve yerel temsilciler) istikrarı tamamen teknik olanın ötesine geçebilmelerini ve müşterilerinin uzun vadeli hedeflerini ele almalarını sağlıyor.

2017 yılında Türkiye pazarına yönelik çalışmalarınız neler olacak?

2017 ve sonrasında, Türkiye'deki etkinliklerimizi devam ettireceğiz, arttıracağız ve geliştireceğiz.  Gaziantep ve İzmir'de yaklaşık 3 yılda bir düzenli olarak, Türk müşterilerimize yönelik seminerler düzenliyoruz ve onlara en son gelişmeleri sunuyoruz. Bununla beraber, Türk tekstil medyası aracılığıyla üyelerimizi tanıtmak için özel bütçeler belirledik. Son olarak, müşterilerimiz tarafından görünür olmasa da, üyelerimizin Türkiye'deki lojistik etkinliklerini geliştirmelerine yardımcı olduk. Örneğin, sahte yedek parçalarla mücadele etmede daha aktif olmalarına yardımcı olmak ve müşterilerin ihtiyaç duyduğu orijinal yedek parçaları ulaştırabilmeleri için oldukça etkin bir lojistik mekanizması yapılandırdık.


2017 yılında global pazara yönelik çalışmalarınız neler olacak?

Sadece makinelere yönelik fuarlara ek olarak, tekstil endüstrisinin belirli bir sektörüyle ilgili olan fuarları da çok önemli görüyoruz. Özellikle 2017’de Mayıs ayında gerçekleşecek olan Techtextil Frankfurt'da katılımcı olarak yer alacak ve kendi ortak standımızda üyelerimizin tanıtımını yapacağız. Bu fuarlarda ilginç olan, makine üreticilerinden, nihai ürün üreticilerine ve profesyonel nihai tüketicilere kadar bütün endüstrinin bir araya geliyor olmasıdır. Yine sektörün önde gelen zemin kaplamaları fuarı Domotex’de yer alacağız.  2017 yılı için bir diğer hedefimiz de üyelerimizin, eksiksiz bir hizmet sunabilmeleri adına takım halinde çalışmalarına yardımcı olmaktır. Bu strateji, diğer Avrupalı makine üreticileri tarafından izlenebilir.

Eklemek istedikleriniz?

Bugün, dünyanın hemen her yerinde tekstil üreticileri bir dizi zorluk ile karşı karşıya kalmaktadır. Yeni pazarlara açılmak, yeni ürünler tasarlamak, bunları güvenilir, düşük maliyetli ve sürdürülebilir bir şekilde üretmek. Günümüzün hızla değişen ortamında ilerleyebilmek için, yenilikçi endüstriyel çözüm geliştiricileri ve ileri teknoloji sağlayıcıları gibi stratejik ortaklara ihtiyaç duymaktadırlar. Fransız makine üreticileri bu tür ortaklıkların oluşumu için sağlam bir şekilde konumlandırılmıştır. Kapsamı ne olursa olsun, coğrafi konumları ne olursa olsun, özellikle de uzun yıllardan beri lider pazar olarak tanımlamış bir ülke olan Türkiye’de yürütülecek kritik projelere kesin çözümler getirebilecek kadar bilinen bir uzmanlığa sahiptirler. Türk dostlarımızı, her şirketin bireysel yeniliklerini keşfedebilecekleri bir platform olan web sitemizi ziyarete davet ediyoruz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.