Tekstil Sektörü İzmir’de Buluştu

Ege Giyim Sanayiciler Derneği’nin (EGSD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Ege Tekstil ve Konfeksiyon Tedarikçileri Buluşması sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

  26 Mayıs 2017 01:00 Cuma
Tekstil Sektörü İzmir’de Buluştu

Ege Giyim Sanayiciler Derneği(EGSD)  tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve tekstil sektörüne önemli bir katkı sağlayan Tekstil ve Konfeksiyon Tedarikçileri Buluşması, 3 Mayıs’ta İzmir Hilton Otel’de yapıldı. Türkiye’nin önde gelen markalarının temsilcilerinin 35 stantla yerini aldığı buluşmada firmalar ürün ve hizmetlerini tanıtılırken, büyük ilgi gören buluşmada ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirildi.

Tek günlük buluşmanın açılışına EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, Ege İhracatçı Birlikleri Tekstil ve Hazır Giyim ve Konfeksiyon ihracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Salih Esen, MTK SİAD Başkanı İsmail Sadi Doğan, Mimar Kemalettin Moda Derneği Başkanı İzzet Avcı, akademisyenler, sektör temsilcileri, firma yetkilileri ve dernek üyeleri katıldı.

Yeni Trendler Tanıtıldı

Tekstil ve konfeksiyon sektörüne yönelik trend ürünlerin tanıtıldığı etkinlik, sektör temsilcilerinden büyük ilgi gördü.  Etkinliğin açılışında konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, organizasyonu önümüzdeki yıl fuar haline getirmeyi düşündüklerini söyleyerek bu konuda çalışmalara başladıklarını kaydetti. Abay, açıklamasında “Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz organizasyonda farklı illerden 325 profesyonel ziyaretçiyi İzmir’e getirmeyi başardık. Bu buluşmadaki amacımız üyelerimizin yeni ürünlerini, yeni trendleri sunmak, onların ticaret hacimlerini artırmak. Gelecek yıldan itibaren buluşmayı bir fuar haline getirmeyi istiyoruz. Bunun temellerini yönetim kurulunda attık.” sözlerine yer verdi. Fuara dönüşmesi halinde yer sorunu nedeniyle kısıtlı tutulan katılımcı firma sayısını daha da artıracaklarını kaydeden Abay, sektör için önemli bir etkinliğe imza atacaklarını vurguladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.