Tekstil Makineleri Olmadan Hiçbir Şey Yürümez

Tekstil hammaddesinin üretimi, genellikle çok aşamalı üretim süreçlerinin ilk adımıdır. VDMA Tekstil Makineleri Birliği üyeleri bu teknolojik zincirin başında yer alıyor.

  11 Kasım 2020 14:03 Çarşamba
Tekstil Makineleri Olmadan Hiçbir Şey Yürümez

Korona dönemlerinde koruyucu maskeler, günlük maskeler, dezenfekte edici mendiller ve ameliyat önlükleri aranan ürünlerdir. Üretiminde tekstil makineleri üretim zincirinin başındadır.

Koruyucu maskelerin üretimi, cerrahi maskelerin yanı sıra FFP2 ve FFP3 solunum maskeleri için koronavirüslere karşı ince gözenekli nonwoven kumaştan oluşan filtre malzemesinin üretimi ile başlar. Bu amaçla kullanılan sistem, makine ve bileşenlere ek olarak, ölçüm ve kontrol teknolojisi, temel ağırlık ve hava geçirgenliği gibi önemli parametrelerin en yüksek kalitede olmasını sağlar. Solunum maskeleri için kullanılan dokunmamış kumaşlar, maske takan kişinin korunmasını sağlamak için maskelerle aynı yüksek kalite gereksinimlerini karşılamalıdır.

Maske Üretimi İçin Teknolojiler

VDMA Tekstil Makineleri Derneği üyeleri yeni pazar ihtiyaçlarına çok kısa sürede tepki vermiş ve örme, çözgülü örme, dokuma ağız ve burun maskeleri için dikiş gerektirmeden üretime olanak veren yeni teknolojiler geliştirmiştir. Maskeleri takmak için elastik bantlar gereklidir ve birkaç dernek üyesi bunların üretimi için teknolojiler sağlar.

Maske malzemeleri, antiviral ve antibakteriyel hale getirmek için tekstil kimyasallarıyla işlenebilir. Bu amaçla, VDMA üyesi şirketler, ilgili kimyasalları kumaş ağlara uygulayan uygulama sistemleri sunmaktadır. Daha önce de belirtildiği gibi, kalite güvencesi tıbbi ürünler için son derece önemlidir.

Solunum Cihazlarına Yönelik Sistemler

VDMA üyeleri ayrıca, bazıları kısa sürede geliştirilen solunum maskelerinin montajı için çözümler de sunmaktadır. Bu çözümler, ilgili standartları ve müşterilerin en yüksek kalite gereksinimlerini ve piyasa gözetimini karşılayan solunum cihazlarının üretilmesini sağlar. Bu, cerrahi maskelerin ve FFP solunum cihazlarının üretimine yönelik sistemler için geçerlidir. Üretim zincirinin sonunda teknik ekipman, maskeleri tekli veya çoklu paketler halinde paketlemek için kullanılır.

Pandemik zamanlarda koruyucu önlüklere (cerrahi önlük adı verilen) talep de artmaktadır. Aynısı dezenfekte mendiller için de geçerlidir. Bu tekstil ürünleri için de VDMA üyeleri, üretimden paketlemeye kadar özel yapım makineler üretiyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.