Tekstil İhracatında Rekora Doğru

Tekstil sektörünün 2017 yılının her bir dakikasında 74 bin dolar ihracata imza attığını aktaran İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, 2018 ihracat hedeflerini 12 milyar dolar olarak açıkladı.

  02 Nisan 2018 01:00 Pazartesi
Tekstil İhracatında Rekora Doğru

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) 2017 yılında en çok ihracat yapan üyelerini ödüllendirdi. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, başarılı olanları ödüllendirmenin istikrar için önemli olduğuna dikkat çekerek, “Hedefleri büyük koymazsak attığımız adımlar küçük olur. Bizim küçük adımlarla devam etme lüksümüz yok. Sektörümüz 2017 yılında 10 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. 2018 yılında ihracatımızı 12 milyar dolara çıkaracağız” diye konuştu. Tekstil sektörünün Türkiye’de bitmeyeceğine işaret eden Gülle; “Bu sektör 2017 yılının her bir dakikasında 74 bin dolar ihracat yaptı. Sanayi 4.0’ı uluslararası pazarlarda ihracat 4.0 ile geliştirebilirsek ‘dış ticaret fazlası veren Türkiye’ye’ ulaşabiliriz.” diyerek sözlerini tamamladı.

‘Tekstil Sektörünün Sonu Asla Gelmeyecek’

İhracatın Yıldızları ödül törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin kalkınması için ihracatın önemine dikkat çekti. Geçmişte ihracat seferberliği kapsamında ilk adımı atanın tekstil sektörü olduğunu hatırlatan Zeybekci, "Türkiye'de tekstilin sonu asla gelmeyecek. Türkiye tekstilde farklı boyutlara geçerek devam edecek" dedi. Zeybekci, hızlanarak gelen e-ticaret dalgasına da dikkati çekerek, "Her yıl elektronik ticaret bir önceki yıla göre kendi içinde yüzde 15 oranında artıyor. Yaklaşık 5 sene sonra dünya ihracatının yaklaşık yüzde 40'ı e-ihracat haline dönüşecek." dedi. Zeybekci, tekstil ve hazır giyim sektörünün de yatırım teşvik kapsamına alınacağını müjdeledi.

Tekstil Sektörünün İhracat Liderleri Ödüllendirildi

Açılış konuşmalarının ardından 2017 yılında tekstil ve hammaddeleri sektöründe en başarılı ihracatçı firmaların ödülleri verildi. Gecede 36 firma platin plaket, 58 firma altın plaket, 3 firma da özel ödül aldı. İhracat performansı açısından ilk sırayı Aksa Akrilik Kimya Sanayi alırken, onu sırasıyla Ak-Pa Tekstil İhracat Pazarlama AŞ, Kordsa Teknik Tekstil A.Ş., Zorlu Dış Ticaret A.Ş. ve Zorluteks Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. takip etti. En fazla ülkeye ihracat yapan firma ödülünü Kadifeteks, en yüksek katma değer üreten firma ödülünü Roja Brode Sanayi ve ihracatını en fazla artıran firma ödülünü ise S3 İplik Sanayi aldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.