TEKSAD Terbiye Semineri Düzenledi

TEKSAD, tekstil sektöründe önemli bir proses olan özel terbiye işlemleri konusunda düzenlediği seminerle katılımcılara yeni gelişmeleri aktardı

  31 Temmuz 2015 08:14 Cuma
TEKSAD Terbiye Semineri Düzenledi

Bursa merkezli, pes ve pamuk ipliğinden, dokuma-örme kumaş üretimine; konfeksiyona; enerji tasarrufundan, enerji yönetimine, makine seçimine, yazılımdan, arıtmaya uzanan geniş bir yelpazede tekstil sektörüne danışmanlık hizmetleri veren Tekstil Araştırmaları Derneği (TEKSAD), sektör çalışanlarından gelen talep üzerine Tekstil Sektöründe Özel Bitim İşlemleri konulu bir etkinlik düzenledi.

Semineri veren Kimya Mühendisi Erkan Akleman, düzenledikleri etkinlik hakkında, reçine apre; buruşmaz ve çekmezlik apresi; su geçmezlik ve güç tutuşurluk apre gibi tekstil sektöründe önemli bir proses olan özel terbiye işlemleri konusunda katılımcıları bilgilendirdiklerini belirterek, seminerin çok verimli geçtiğini aktardı.

Akleman sunumunu ; “Tekstil Sektöründe ön terbiye ve renklendirme işlemlerinden sonra yapılan mekanik ve kimyasal işlemlere apre denir. Uygulanan Apre işlemlerindeki özel bitim işlemleri tekstilde kumaşa katma değer katan uygulamalardır. Özel bitim işlemlerinde reçine apre kumaşa çekmezlik ve buruşmazlık özellik kazandırır. Güç tutuşur ürünleri istenilen test yöntemlerine ve kumaşa göre yanmayı geciktirici özellik katar. Su geçmezlik ürünleri ise her kumaş kalitesinde su iticilik efekti verir. Bu özel bitim işlemleri uygun proses ve makina parkurlarında özel reçetelerle yapılabilmektedir” şeklinde özetledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.