Sektörün İtici Gücü Industrie 4.0.

Çamaşır ve tekstil temizleme teknolojisinin Alman üreticileri, son olarak yer aldıkları Texcare International Fuarı’nda, Industrie 4.0 ve dijitalizasyon uygulamalarıyla dikkat çekti.

  01 Temmuz 2016 09:01 Cuma
Sektörün İtici Gücü Industrie 4.0.

Alman çamaşır ve tekstil temizleme teknolojisi sektörün itici gücü olan Industrie 4.0 ile büyümeye devam ediyor. Son olarak 11-15 Haziran 2016 tarihlerinde Frankfurt’ta gerçekleştirilen ve sektöre olumlu bir ivme kazandıran Texcare International Fuarı’na katılan VDMA Tekstil Makine Birliği Üyeleri, sergiledikleri teknolojiler ile büyük ilgi gördü. Fuarın en önemli gündem maddesi olan Industrie 4.0 ve dijitazasyon uygulamaları hakkında da yeniliklerini sergileyen makine üreticileri, tekstil bakım sektöründe mevcut olan Industrie 4.0’I bireysel kullanıcıya indirgemek üzere geliştirdikleri uygulamaları paylaştı.

Geçtiğimiz 2 yıl boyunca satışlarında oldukça önemli artış kaydeden Alman üreticiler, bu başarının etkilerini fuar sırasında da gözler önüne serdi. VDMA tarafından yapılan açıklamalara göre, çamaşır ve tekstil temizleme endüstrisindeki Alman üreticiler, 2014 yılında gelen siparişlerde önceki yılın sonuçlarına kıyasla yüzde 17 oranında bir artış kaydederken, satışlarda da yüzde 34 oranında artış yakaladı. Bununla beraber 2015 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 5.5 oranında artan satışların yanı sıra, ihracat da 2015’te yüzde 2.4 oranında artış kaydetti. 2014 yılında 404 milyon Euro olarak gerçekleşen ihracat oranı, 2015’te ise 414 milyon Euro’ya yükseldi. 2016‘nın ilk 4 aylık döneminde sektör, sipariş gelirlerini ve satışlarını arttırarak bir önceki yıla kıyasla satışlarını yüzde 2.8 oranında büyütürken, sipariş gelirlerinde ise yüzde 11.6 oranında bir artış elde etti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.