Osmanbey’in İhracatta Yıldızı Parlıyor

Osmanbeyli tekstilciler, 2015 yılı Ocak-Mayıs ayı dönemindeki 5 aylık ihracat performansı ile 69 ili geride bıraktı

  02 Temmuz 2015 08:59 Perşembe
Osmanbey’in İhracatta Yıldızı Parlıyor

Osmanbey Tekstilci ve İşadamları Derneği (OTİAD) bu yılın Ocak-Mayıs döneminde Osmanbeyli tekstilcilerin gösterdikleri 5 aylık ihracat performansı ile 69 ili geride bıraktıklarını açıkladı. OTİAD’ın yaptığı açıklamaya göre, 154 ülkeye yapılan beş aylık ihracat toplamının 614 milyon 683 bin dolar olarak gerçekleşti.

Doğrudan veya Dolaylı Olarak Etkileniyoruz

Konu ile ilgili olarak OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, "İster istemez Türkiye, sınırlarının hemen ötesinde olanlardan doğrudan ya da dolaylı olarak etkileniyor. Böyle olunca, sadece komşu ülkeler ve pazar açısından baktığımızda bile Türkiye'nin ihracat rakamlarının 2015 yılı ile birlikte düşüşe geçmiş olması anlaşılabilir bir durum olarak karşımıza çıkıyor. 7 Haziran'da kazasız belasız bir seçim atlattık. OTİAD olarak partilerimizden yapıcı ve olumlu siyaset anlayışı ile diyalog ve uzlaşma yönünde gayret göstermelerini beklediğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Bunun için de öncelikle siyasi parti çıkarları bir kenara bırakılarak, Türkiye'nin gerçeklerine uygun yapısal reformları sürdürebilecek, kalıcı barışı sağlayacak koalisyon hükümetine tüm kesimleri destek vermeye çağırıyorum” dedi.

Moda Osmanbey’de Başlayacak

“Eğer İstanbul bir moda kenti olacaksa bu, dünya üzerinde 154 ülkeye ihracat yapan Osmanbey'den başlayacaktır" diyen Karataş,  Ekonomi Bakanlığı'nın gösterdiği çabaya dikkati çekerek, 2008 tarihli Tasarım Tebliği'nde yapılan değişiklikle hazır giyim firmalarına tasarıma yatırım yapmayı teşvik eden  önemli destekler sunulduğu, bunun da Osmanbey için çok önemli bir fırsat olduğu değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.