OEKO-TEX®’ten Sürdürülebilirlik İçin Yeni Etiket

OEKO-TEX® tarafından geliştirilen ‘Made in Green’ etiketi, tüketiciler ve tedarikçiler için geniş bir güvence sunuyor.

  12 Aralık 2014 09:12 Cuma
OEKO-TEX®’ten Sürdürülebilirlik İçin Yeni Etiket

Tekstil ve hazır giyim sektörünün talep ettiği kalite ve standartların oluşması için test ve araştırmalarıyla sektöre yön veren Hohenstein ve Avrupa’daki diğer enstitülerin bir araya gelerek oluşturduğu Oeko-Tex®, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk ilkelerine uygun üretildiğini sertifikalandıran Made in Green by OEKO-TEX®’i tekstil sektörüne tanıttı.

Daha önce kullanılan OEKO-TEX® Standard 100plus ve ünlü moda markası Mango’nun da bulunduğu birçok firma tarafından ürünlerini ayırt etmek için kullandığı Made in Green by Aitex’in yerini alacak olan Made in Green by OEKO-TEX® etiketini müşterilerine sunacak.

OEKO-TEX® Genel Sekreteri Dr. Jean-Pierre Haug, “Made in Green by OEKO-TEX® etiketi tekstil sektöründeki firmalara müşterilerinin direkt ürünlerdeki sürdürülebilirlik hakkındaki beklentilerini karşılayan mükemmel araç olacaktır” dedi. Ayrıca yeni etiketin tüketiciler için daha fazla şeffaflık getirdiğine dikkati çeken Hug, in Green by OEKO-TEX® etiketli ürün verilen test numarası ve QR barkodu sayesinde benzersiz bir izlenebilirliğe ulaştığını belirtti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.