Makine ve Tekstilin Gücü Gelecek İçin Birleşiyor

VDMA, kuruluşunun 125. yıldönümü vesilesiyle sektöre ilişkin bir dizi multimedya raporu yayınladı.

  18 Ekim 2017 01:00 Çarşamba
Makine ve Tekstilin Gücü Gelecek İçin Birleşiyor

Alman Tekstil Makine Üreticileri Birliği (VDMA),125. yıldönümü vesilesiyle oluşturduğu multimedya raporlarını sundu. VDMA Başkan Yardımcısı ve Brückner Trockentechnik’in Yönetici Ortağı yayınlanan raporlara ilişkin değerlendirmesinde; “Makineler, enerji, mobilite, alt yapı ve sağlık gibi zorlukları karşılamak ve insanlar için gelişimi var etmek için üretilen araçlardır. Tekstil ve tekstil makineleri gündelik yaşamı kolaylaştırmada önemli bir rol oynar.” açıklamalarına yer verdi.

Tekstil Makineleri Verimli Yapılanma İçin Başlangıç Noktası

Raporda yer verilen dikkat çekici bilgilerden bazıları şöyle: Tekstil makineleri verimli yapılanma için bir başlangıç noktasıdır. Örülmüş, dokunmuş ya da dokusuz yüzey kumaşlarına dayanan hafif yapı malzemeleri, havacılıkta inanılmaz bir tasarruf sağlar. Yıllık bazda uçak başına A320’de 20 kilo daha az yüke denk gelecek şekilde 1,974 litrelik parafin tasarrufu yapılabilir.

Altyapı bakımı, şu anda zaman alan ve maliyetli işlerden biridir çünkü birçok yapıda kullanılan güçlendirilmiş beton, aşınabilecek çelik güçlendirme barları içerdiğinden beton yapının kırılmasına neden olabilir. Tekstiller, çeliğin yerini karbon ile doldurarak güçlü bir alternatif sunarlar. Karbon beton kullanımı açısından dayanıklı ve esnektir. Betonu güçlendirmek için kullanılan karbon, çelikten bile daha güçlüdür ancak aynı zamanda daha hafif ve daha dayanıklıdır. Bu nedenle karbon betondan yapılan inşaat malzemeleri daha ince olabilir ve hammadde ihtiyacını aza indirerek sonunda enerji kullanımını ve CO2 emisyonlarını yarı yarıya inebilir. Köprüleri ve binaları ayakta tutmaya yardımcı olan bu malzemeler çözgülü örme makinelerinde üretilmektedir.

Medikal teknolojisinde ise tekstiller hayati bir rol oynar. Tekstil bazlı implantlar, stent, kalp valfleri ve yapay dokular gibi, modern cerrahi tekniklerde kullanılmaktadır. Entegre edilmiş sensörlere sahip kıyafetler zaten piyasada ticari olarak mevcut ve bunlara nabız, nefes ve vücut hareketleri ölçen t-shirtler dahil.

Çalışma dünyasında tekstiller hem her yerde, hem de pratik anlamda görünmezdir: Modern üretim tesislerinde çalışanlar bile, kendilerini yaralanmalardan koruyacak profesyonel ve koruyucu kıyafetlere ihtiyaç duyarlar. Havalandırma da modern çalışma dünyasından yaygınlaşmaktadır. Nonwovenlardan yapılmış hava ve toz filtreleri çoğu zaman görünmezdir ancak personeli, hassas ekipmanları korumak için üretim tesislerinde bulunmaktadır.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.