“Küresel Ölçekte Markalar Oluşturmamız Gerekiyor“

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle deri sektörünün en önemli fuarı LeShow’da açılış konuşması yaptı.

  02 Mart 2020 11:34 Pazartesi
“Küresel Ölçekte Markalar Oluşturmamız Gerekiyor“

Ünlü tasarımcıları, üst düzey markaları ve satın almacıları bir araya getiren deri sektörünün en önemli fuarı Leshow, 16-18 Ocak tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, ekonominin en önemli sacayaklarından olan ihracatın 2018 ve 2019 yılında büyüme rakamları ve rekor cari fazlaya olan katkısıyla Türkiye ekonomisindeki vazgeçilmez pozisyonunu iyice perçinlediğini açıkladı.

“Tasarımın Kilit Unsurlarını Sentezlemiş Durumda”

Asıl hedefin dış ticaret fazlası veren Türkiye için küresel ölçekte markaların oluşturulması olduğunu kaydeden Gülle “Markalaşmaya verdiğimiz önemin ve ağırlığın daha da arttırılması Deri sektörümüz başta olmak üzere her sektörde destan yazan pazarlama hikayeleri oluşturulması, bugün LeShow’da olduğu gibi her platformda tüketicilerle sürdürülebilir bağlar kurulması gerekiyor. Fuarın, bu açıdan önemli bir görevi üstlenmekte olduğunu ve sorumluluğunu ikinci yılında da başarıyla sürdürdüğünü hepimiz görüyoruz. Tasarımın ve markanın öne çıktığı, ürünlerimizin ve markalarımızın her geçen gün daha çok kitleye ulaştığı LeShow Fuarı, Moskova’da yakalamış olduğu başarıyı eminim ki İstanbul’da daha da ileriye taşıyacaktır“ dedi.

Tim Başkanı İsmail Gülle açılış konuşmasında deri sektörünün Mücevher, Savunma ve Havacılık ve Hazır Giyim sektörlerinden sonra, en fazla katma değere sahip olan sektör olduğunu, 216 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştiğini belirterek “Net anlaşılan bir şey var ki, deri sektörümüz tasarımın kilit unsurlarını gerçekten çok başarılı bir şekilde sentezlemiş durumda.” ifadelerini kullandı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.