Koza’nın Genç Tasarımcıları Ödüllendirildi

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından düzenlenen 26. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

  09 Mayıs 2018 01:00 Çarşamba
Koza’nın Genç Tasarımcıları Ödüllendirildi

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl 26'ncısı düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nda finale kalan tasarımlar düzenlenen özel gecede ödüllendirildi. Genç tasarımcıların yarıştığı finalde Ezgi Karayel birinciliğe değer görülürken Emre Pakel ikinci, Fatih Uğur ise üçüncü oldu.

Geceye katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, tekstil sektörünün önemine vurgu yaparak, "Tekstil sektörü bizim ihracatta lokomotif sektörümüz. Hazır giyimde bu sektörümüzde en önemli yeri teşkil ediyor." açıklamasında bulundu.  Hazır giyimde 60 milyar dolar ihracat hedefi koyduklarını sözlerine ekleyen Metin, ihracat hedefine katma değerli üretim, tasarım ve marka ile ulaşılacağını belirtti.

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ise Koza’nın Türkiye'deki tasarım yarışmalarının ilham kaynağı olduğunu vurgulayarak, "İHKİB olarak tasarımın gücünü en önce keşfetmekle kalmadık, moda endüstrisinin akademik düzeyde eğitilmiş iş gücü ihtiyacını karşılamak için İstanbul Moda Akademisi'ni (İMA) kurduk. Sektör evrildi, biz geliştik ve tasarımlarımızı küresel vitrine çıkarma hedefiyle İstanbul Moda Haftası'nı başlattık. Koza, İMA ve MBFWI üçlüsü İHKİB'in geleceği önceden kurgulama gücünün, tasarım odaklı büyüme stratejisinin ve 60 milyar dolarlık ihracat hedefinin ana taşıyıcı kolonları.” sözlerine yer verdi.

Jüri başkanlığını İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi Cem Altan'ın yaptığı yarışmada birinciliği kazanan finalist 20 bin lira para ödülünün yanı sıra Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle yurt dışında yüksek lisans eğitimi alma hakkını kazandı. İkinci 15 bin, üçüncü 10 bin lira para ödülünün sahibi oldu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.