İTKİB Üyelerine ING Bank’tan Finansal Destek

İTKİB 9 binin üzerindeki üyesinin ihracat finansmanına destek olmak için ING Bank ile bir işbirliği protokolü imzaladı.

  20 Mart 2013 02:38 Çarşamba
İTKİB Üyelerine ING Bank’tan Finansal Destek

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB), 9 binin üzerindeki ihracatçının finansmana erişimi için ING BANK ile işbirliği protokolü imzaladı. ING Bank ile yapılan anlaşma ile İTKİB çatısı altında faaliyet gösteren hazırgiyim ve konfeksiyon, tekstil ve hammadde, deri ve deri mamulleri ile halı ihracatçılarının oluşturduğu 4 ihracatçı birliğine üye 9 binin üzerindeki firmanın, ihracata yönelik finansman erişiminde ve diğer tüm bankacılık işlemlerinde özel avantajlar elde edeceği belirtiliyor. Bu pakette, ihracatçılara yönelik avantajlı kredi fiyatları, ticaret finansmanı ürünleri ve özellikli forward ve spot kur uygulamaları gibi çok geniş bir yelpazede bankacılık işlemleri bulunuyor.  Ayrıca ING Bank, İTKİB üyesi firmaların yurtdışında yapacakları yatırımlarda veya yabancı firmalarla yapacakları işbirliklerinde hem danışman hem de finansör olarak yer alacak.

 

Türkiye’de dış ticaret yapan firmalara en fazla destek sağlayan banka olmayı hedefleyen ING Bank’ın İTKİB ile yaptığı bu protokolün imza törenine ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır ve İTKİB Koordinatör Başkanı İsmail Gülle ile birlik üyeleri katıldı. Dünya genelinde 40 ülkede faaliyet gösteren bir grubun üyesi olarak ihracat konusunda iddialı bir banka olduklarını söyleyen ING Bank Genel Müdürü Pınay Abay, Türkiye’de dış ticaret yapan firmalara en fazla destek sağlayan banka olmayı hedeflediklerini söyledi.

 

2012 yılında KOBİ ve Ticari Bankacılık alanında öngördükleri yüzde 30’luk büyümenin yüzde 55’inin ihracatçı firmalara kullandırılacak kredilerden elde edileceğini belirten Abay, sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye imalat sanayi üretiminin beşte birinden fazlasını oluşturan tekstil ürünleri ve giyim eşyası sektörlerinin finansmana erişimine baktığımızda ise kullanımın düşük kaldığını görüyoruz. Nitekim BDDK aylık bankacılık verilerine göre Mayıs 2012 itibarıyla toplam nakdi krediler içinde tekstil ve tekstil ürünleri sektörünün aldığı pay yüzde 3 ile sınırlı kalıyor. Özellikle bugün imzaladığımız işbirliği protokolü gibi destekler arttığında mevcut kapasite daha da büyüyecektir. ING Bank olarak ülkemizin ekonomik gelişiminde bu derece öneme sahip bir sektöre yönelik rekabetçi bir paket hazırlamanın heyecanını tüm ekip olarak yaşıyoruz.”

 

İTKİB ile yapılan bu anlaşma kapsamında ihracatçılara özel 500 milyon Dolarlık kullandırım yapmayı hedeflediklerini belirten Abay; “İşbirliğimiz kapsamında, gayri nakdi kredi komisyonlarında aval kredi komisyonunun İTKİB üyelerine özel yüzde 1’de kalmasını sağlayacağız. Anlaşma kapsamında kredi uygulamalarımızda ihracat sigortası poliçelerini teminat olarak kabul ediyor, bu ürünün kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

İTKİB Üyelerinin Rekabet Gücü Artacak

 

İTKİB Koordinatörü İsmail Gülle de yaptığı konuşmada, devlet politikası haline gelen 2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde, Türk tekstil ve konfeksiyon sektörünün, yatırım, üretim ve ihracat noktasında üzerine düşen görevleri başarıyla yerine getireceğini söyledi. Gülle, İTKİB ve ING Bank arasında imzalanan protokol ile Birlik üyesi ihracatçıların, uluslararası rekabetçiliğini artırmak, finansal enstrümanların ve ticaret destek araçlarının verimli kullanımını sağlamak konusuna verdikleri önemi ortaya koyduklarını ifade etti.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.