İTHİB’ten İhracat Lideri 91 Firmaya Ödül

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), 2015 yılında en fazla ihracat yapan başarılı firmaları ödüllendirdi.

  27 Mayıs 2016 09:00 Cuma
İTHİB’ten İhracat Lideri 91 Firmaya Ödül

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), 2015 yılında en fazla ihracat yapan başarılı firmaları ödüllendirdi. Tekstilin duayen isimlerinin katılımıyla sektör zirvesine dönüşen gecede, 36 firmaya Platin Ödülü, 55 firmaya Altın Ödülü takdim edildi.  İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliği yaptığı geceye, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte çok sayıda birlik başkanı, tekstil ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

Başarılı ihracatçıların ödül gecesinde, tekstil sektörünün duayen isimlerine vefa için İTHİB tarafından hazırlanan ve sektörün öncüsü 14 sanayicinin anılarını ve görüşlerini paylaştığı “Tekstilin Duayenlerinden Sanayinin Musikisi” adlı belgesel filmin gösterimi de yapıldı. Ayrıca kitap haline de getirilen filmde yer alan isimler; Abdülkadir Konukoğlu, Ahmet Nazif Zorlu, Ahmet Topbaş, Atilla Alptekin, Erol Gülen, Esat Sivri, Halit Narin, Hasan Bilici, Hanifi Öksüz, Mehmet Balduk, Mustafa Kıvanç, Ömer Dinçkök, Şevket Sürek ve Zekeriya Tanrıverdi’den oluştu. Sektörün duayen isimlerine, gecenin sonunda plaket taktim edildi.

“Tekstil, Ekonominin Lokomotif Sektörü Olmaya Devam Edecek”

Gecede yaptığı konuşmasında geçmişte Türkiye’nin tekstil sektöründen çıkacağı yönünde yapılan değerlendirmelerin sektörü üzdüğünün altını çizen İsmail Gülle, “Türkiye ekonomisinin 2023 hedeflerine adım adım yaklaştığımız bu dönemde, tekstil sektörümüz büyük bir özveriyle çalışıyor. Artan üretim, ihracat ve istihdam rakamlarına çok önemli katkılar sağlıyoruz. Ülke ekonomisi için katma değer yaratan sektörün daha fazla itibar görmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Tüm dünyada insanlığın var olduğu sürece tekstil sektörünün de üretimine devam edeceğine dikkat çeken Gülle, “Tekstil, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olmaya devam edecek. Bizler, bu anlayışla ve büyük fedakarlıklar göstererek yolumuza devam ediyoruz. İşletmelerimizin sesi, makinelerin çalışması bizlere huzur veriyor.” dedi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise konuşmasında, gıda ve hazır giyimden sonra en fazla istihdam yaratan sektörün tekstil olduğuna dikkat çekti. Tekstilin en fazla ihracat yapan altıncı sektör olduğunu belirten Büyükekşi, “Tekstil sektörümüzün 2023 hedefi 20 milyar dolar. Yüksek katma değer yaratmak için dört ana bileşen olan Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarım büyük önem taşıyor.” dedi.

Tekstil Sektörüne Yeni Marka Destekleri Yolda

Ödül töreninde konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin de tekstil sektörünün Türkiye ekonomisinin gözbebeği olduğunu belirterek, “Türkiye’nin tekstil sektöründen çıkması gibi bir ihtimali yok. Tekstil, Türkiye sanayisinin ve kalkınmasının lokomotifidir. Böyle bir sektörü desteklemek ve daha ileri taşımak görevimiz. Sektörde katma değerin artırılması için önemli destek modellerini hayata geçirdik ve yenilerini de çok yakında açıklayacağız. Yeni marka desteklerimiz yolda. Sektörün derdine derman olacak kararları birlikte alacağız.” dedi.

Altın Ödül Kazanan Firmalar

Sepa Mensucat Sanayi, İleri Giyim Sanayi, Polimer Plastik Sanayi, Can Tekstil Entegre Tesisleri, Kipaş Mensucat İşletmeleri, Işıl Tekstil Sanayi, Rit Ev Tekstil Ürünleri, Özdoku Tekstil Sanayi, Alize Pazarlama Tekstil Sanayi, Bahariye Mensucat Sanayi, Kipaş Pazarlama ve Ticaret, Gülle Entegre Tekstil İşletmeleri, Eymes Tekstil Sanayi, Süper Tekstil Sanayi, Dinarsu İmalat ve Ticaret, Akkon İplik Sanayi, Bahariye Tekstil Sanayi, Confetti Halı Sanayi, Özdokur Tekstil ve Ambalaj, Topkapı İplik Sanayi, Att Tekstil Sanayi, Denimco Tekstil Pazarlama, Btd Tekstil Sanayi, Yakar Tekstil Sanayi, Tekstop Tekstil Sanayi, Özyurt Tekstil Sanayi, Miray Tekstil Sanayi, Tanrıverdi Mensucat Sanayi, Galata İplik Sanayi, Garanti İplik Sanayi, Aslanlı Uluslararası Tekstil, Deniz Eksport Tekstil Ürünleri, Tanrıverdi Dokuma Apre ve Boya Sanayi, Ay-Kar Tekstil Sanayi, Migiboy Tekstil Sanayi,  Akın Tekstil, Ekvator Tekstil Kumaş, Kale İplik Sanayi, Aktek Giyim Sanayi, Denim Kumaşçılık Ticaret, Atk Tekstil Sanayi, Türkhan Tekstil Turizm, Coats (Türkiye) İplik Sanayi, Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon, Anadolu İplik ve Tekstil Fabrikaları, Kıvanç Tekstil Sanayi, Şiteks Dış Ticaret Ve Tekstil Sanayi, Fiberteks Tekstil Sanayi, Aydın Örme Sanayi, Saka Tekstil Deri, Ordu Tekstil Boya Apre Kasar Sanayi, Viskoteks Örme Kumaş Sanayi, Aycan Tekstil Sanayi, Şiteks Şişmanlar Tekstil Sanayi, Uğurteks Tekstil Ürünleri Ticaret oldu.

Platin Ödül Kazanan Firmalar

Ak-Pa Tekstil İhracat Pazarlama, Aksa Akrilik Kimya Sanayi, Kordsa Global Endüstri Ticaret, Zorlu Dış Ticaret, Zorluteks Tekstil Ticaret, Kadifeteks Mensucat Sanayi, Yünsa Yünlü Sanayi, Ormo Yün İplik Sanayi, Ormo İthalat İhracat, Greif Eps Turkey Ambalaj, Teksis Tekstil Ürünleri Pazarlama, Çalık Denim Tekstil Sanayi, Sunjüt Suni Jüt Sanayi, Tgs Dış Ticaret, Kets Tekstil Turizm, Bossa Ticaret ve Sanayi, Ersur Tekstil Sanayi, Cesur Ambalaj Sanayi, Aydın Mensucat Döşemelik Kumaş, Aydın Tekstil Ticaret, Pelsan Tekstil Ürünleri, Kasar ve Dual Tekstil, Erdemoğlu Dış Ticaret, Ünver Tekstil Konfeksiyon, platin ödül alan firmalar oldu.

 

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.