İtalyan Makinacılar’dan, 2013’te Eğitim Hamlesi

ACIMIT, İtalyan tekstil makine üreticilerinin, 2012 yılının son çeyreğinde toparlanma sürecine girdiğini belirtti.

  09 Nisan 2013 01:09 Salı
İtalyan Makinacılar’dan, 2013’te Eğitim Hamlesi

İtalyan Tekstil Makinaları Üreticileri Birliği (ACIMIT), 2012 yılının sonundan olumlu gelişmeler yaşadığını açıkladı. ACIMIT’ın yaptırdığı araştırmaya göre, İtalyan üreticiler 2012 yılının dördüncü çeyreğinde, bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 22 oranında satış artışı gerçekleştirdi. ACIMIT tarafından yayınlanan raporda artışın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 46 oranında olduğu açıklandı. Bu pozitif yönlü oranda, yüzde 47’lik artışla iç pazar önemli bir rol oynarken, dış pazarda yüzde 20 oranında artış gerçekleştiği belirtildi. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ACIMIT Başkanı Sandro Salmoiraghi, gelişimin devam etmesi için üretim mallarındaki yatırım miktarını artırmak ve dış pazar alanlarında çalışmaları hızlandırmak gerektiğinin altını çizdi.

2012 yılının dördüncü çeyrek verilerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Salmoiraghi; “Bu doğrultuda 2013 yılına daha umutlu giriyoruz” dedi. Slamoiraghi konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yakaladığımız artışlar son çeyrek rakamlarını kapsıyor. Bunun dışında 2012 yılı tamamında yaşanan gerileme, önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Göz ardı etmemiz gereken bu sonuçların, önümüzdeki dönemde sıkıntı yaratmaması için, çalışmalarımızı ona göre planlamamız gerekiyor.”

Geçen yılın genel anlamda değerlendirmesini yapan Salmoiraghi, yıllık sipariş bazında yüzde 4 oranından bir gerileme yaşadıklarını belirtti. İtalyan üreticilere karşı, bir güven endişesi oluştuğunu dile getiren Salmoiraghi, firmalara artı kazanç sağlayacak reformların biran önce gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti. Bu konuda İtalyan hükümetinin de desteği olması gerektiğine vurgu yapan Salmoiraghi şunları dile getirdi; “Yeni gelecek hükümet mutlaka, üreticisini destekleyen adımlar atmalı. Bu yönde atılacak adımlar, üreticilerin hem yerel hem de küresel pazarda güç kazanmasını sağlayacak. Toplam cironun yüzde 80’lik kısmını oluşturan dış pazarlarda İtalyan markasını daha da bilinir hale getirmek için çalışacağız.”

ACIMIT Eğitim Çalışmalarını Yakından İzliyor

300’den fazla firmanın üye olduğu İtalyan Tekstil Makine Üreticileri Birliği (ACIMIT), üniversiteler de uygulanan eğitim programlarını da yakından takip ediyor. LIUC-Universita Carlo Cattaneo di Castellanza ve Citta Studi Biella üniversiteleri tarafından eğitim süreçlerine dahil edilen İşletme ve Tekstil Mühendisliği Programı, ACIMIT tarafından izlenecek. Sektöre kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla planlanan eğitim programları Eylül 2013 tarihinden itibaren başlayacak.

ACIMIT ile üniversiteler arasında yapılan bu anlaşma ile sektöre yönelik profesyonel bireylerin yetiştirilmesi öngörülüyor. Lisansüstü eğitimi kapsayan bu anlaşma lisans mezunu üniversite öğrencilerinin yer aldığı bir organizasyon olarak tanımlanıyor. Konu hakkında görüşlerini paylaşan ACIMIT Başkanı Sandro Salmoiraghi, dönüşüm içerisinde olan tekstil ve konfeksiyon sanayilerine bilinçli bireylerin yetiştirilmesini amaçladıklarını ifade etti. Rekabet koşullarının firmaları zorladığını kaydeden Salmoiraghi, yeni gelecek olan nesil ile İtalyan tekstil makine sektörünün daha başarılı olacağına inandığını vurguladı.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.