İtalya, Tekstil Makineleri İhracatını Arttırdı

ACIMIT, 2016 yılı değerlendirmesinde; yılın ilk üç çeyreğinde yurtdışı tekstil makine siparişlerinin yükselişe geçtiğini, İtalya piyasalarının ise durağan kaldığını açıkladı.

  07 Aralık 2016 10:07 Çarşamba
İtalya, Tekstil Makineleri İhracatını Arttırdı

İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği (ACIMIT) tarafından yürütülen bir endüstriyel araştırmaya göre, tekstil makineleri sipariş endeksi, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde yurt dışındaki pozitif satış rakamları sayesinde bir artış kaydetti. Temmuz-Eylül 2016 ayları arasındaki genel sipariş alımları, geçen yılın aynı dönemine oranla, yüzde 16’lık bir artış  gösterdi. ACIMIT tarafından yapılan değerlendirmede, bu durumun yalnızca dış piyasalar için geçerliliğini koruduğu kaydedildi.

ACIMIT Başkanı Raffaella Carabelli, sektörün önde gelen yeni sona eren ITMA Asia+Citme fuarının düzenlenmiş olduğu Şanghay'da, bu rakamları yorumladı. Carabelli, “Bu veriler, yurtdışı piyasalarının canlılığını doğrulayacak niteliktedir.” dedi. Carabelli, “Şangahay’da da, yatırım yapmak isteyen birçok girişimci ile karşılaştık ve bunlar sadece Çinliler değil.” sözlerine yer verdi.

İtalya’nın iç piyasasındaki  dalgalı seyir ile ilgili izlenimlerini de aktaran Carabelli, “Birbirini izleyen iki çeyrek dönemde gerçekleşen büyümenin ardından sipariş alımlarında bir düşüş yaşanmıştır. İç piyasaya yönelik etkin bir iyileşme sürecinden henüz çok uzaktayız. Buna rağmen, İtalyan Hükümeti tarafından 2017 mali yılı için öngörülen planında yatırım yapacak işletmelere güven verebileceğinden de eminiz.” sözlerine yer verdi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.