İtalya İhracat İçin Tanıtım Çalışmalarını Önemsiyor

İç pazar satışlarında yüzde 15 düşüş yaşayan İtalyan tekstil makineleri üreticileri, yeni iş fırsatları için 2014’te yapılacak tanıtım çalışmalarına güveniyor

  20 Nisan 2014 09:43 Pazar
İtalya İhracat İçin Tanıtım Çalışmalarını Önemsiyor

İtalyan Tekstil Makinecileri Birliği (ACIMIT) ekonomi departmanının verilerine göre, tekstil makineleri için siparişler, 2013 yılının son çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 5 oranında artış gösterdi. Genel sipariş rakamlarında artış gözükse de İtalya iç pazarında yüzde 15 oranında düşüş yaşandı.

İtalyan makine üreticileri için büyüme devam ederken, makine ihracatı bir önceki çeyreğe göre yüzde 7 arttı. Yıllık bazda iç pazarda umduğunu bulamayan İtalyan üreticiler 2012 yılı ortalamasına kıyasla yüzde 4 daha az satış yapılsa da 2014 yılından umutlu. Konu ile ilgili açıklama yapan ACIMIT Başkanı Raffaella Carabelli bu , “Bizim iç piyasadaki durumumuz biraz sıkıntılı olsa da, dış pazarlardaki performansımızdan memnunuz. Özellikle iç piyasada tekstil sektörü durma noktasına geldi. Yurtdışında yürütülen 2014 tanıtım çalışmaları, bizi büyüyen pazarlarda yeni iş fırsatları bulmamız için yardımcı olacaktır" dedi.

Azalan bir üçüncü çeyrekten sonra satışlar özellikle dış piyasadaki alternatif pazarlarda toplandı. Raffaella Carabelli dış ticaret verilerinin bir önceki yıla göre düşüş yaşamasına karşılık bir çok yerel para karşısında euronun güçlü olmasının ihracatı olumlu etkilediğini vurguladı. Carabelli, İtalyan tekstil makineleri ihracatının yaklaşık yüzde 20’sinin Çin’e yapıldığını, Çin’in tekstil sektörüne yaptığı yatırımların 2013 yılında düşmesi sebebiyle ihracatın etkilendiğini belirtti.

İtalyan Ticaret Ajansı (ICE) ve ACIMIT, İtalyan tekstil makine üreticilerini uluslararası pazarda desteklemek, tanıtmak ve globalleştirmek için bir kez daha yoğun bir tanıtım kampanyası başlattılar. Kampanya doğrultusunda üreticiler, 16 ülkede düzenlenecek sanayi ve ticaret fuarları ve sempozyumlara katılacak. Bu ülkeler arasında Çin ve Hindistan gibi mevcut müşterilerin bulunduğu ülkelere ek olarak Etiyopya , Moğolistan ve Özbekistan gibi makine talepleri açısından daha az önemli olan ülkelerde yer alıyor.

Rafaella Carabelli üretilen makinelerin zaten yüzde 80’ini ihraç ettiklerini belirterek ‘Made in Italy’ ürünlerin pazarlarda tanıtımı yapılarak desteklenmesi gerektiğini açıkladı. Carabelli açıklamasını şu şekilde sonlandırdı, “Ben bu ürünlerin tanıtımı için Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından fon ayrılması gerektiğine inanıyorum.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.