İsviçreli Firmalardan İrantex’e Güçlü Katılım

İrantex Fuarı’na katılan İsviçreli tekstil makine üreticileri, geçen yıl Tahran’da düzenledikleri başarılı sempozyumun etkilerini daha da güçlendirdi.

  12 Ekim 2017 01:00 Perşembe
İsviçreli Firmalardan İrantex’e Güçlü Katılım

4-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen İrantex Fuarı’na, İsviçre Makine Üreticileri Birliği (Swissmem) çatısı altında katılan İsviçreli tekstil makine üreticileri, İran’da ilk kez kendi pavilyonları ile yer aldı. Toplamda 13 İsviçreli firmanın yer aldığı fuarda, geçen yıl Tahran’da düzenlenen başarılı sempozyumun etkilerini daha da güçlendirildi.

İsviçre pavilyonu ile fuarda yerini alan firmalar, iş anlaşmalarının genişletildiğini ve birkaç önemli proje müzakerelerinin sonuçlandırıldığını ifade etti. Swissmem Genel Sekreteri Cornelia Buchwalder;  kendilerine gösterile ilginin çok olumlu olduğuna değinerek, “Firmalarımız, iş anlaşmalarının kalitesine değer kattı ve fuar 2016’da düzenlenen Iran sempozyumumuz için mükemmel bir geri dönüş sağladı.” dedi.

Fuarda yer alan İsviçreli firmalar arasında; Jakob Müller, Benninger, Willy Grob, G. Hunziker, Stäubli, Norsel, Retech, Heberlein, SSM, Luwa, Steiger Participations, Saurer ve Drop Chemicals yer aldı.

İran Endüstrisi Teknolojiye Odaklanıyor

Benninger Saha Satış Müdürü Peter Vormbruck, İsviçreli katılımcıların fuara ilgisini şu sözlerle özetledi; “Yüksek kaliteli ve teknoloji odaklı makinelere olan müşteri ilgisinin çok olumlu olduğunu fark ettik. İran endüstrisinin, ithal ürünlerden faydalanmasını sağlamak üzere finansal karmaşaların üstesinden gelmek için güçlü bir isteği vardı. Bu önemli pazarda teknoloji ve fırsatlar hakkında bazı görüşmeler yapmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

2016 yılının başında İran’a yönelik birçok uluslararası yaptırımın sona ermesi ile İran tekstil sektörünün teknoloji düzeyini yükseltmesini sağlamak üzere mali ve ticari yapının yeniden inşasına ihtiyaç duyuldu. 2016 sempozyumu, bu konular üzerinde, alanında uzman kişiler aracılığı ile bir rehber görevi gördü ve bu süreç İrantex’te de devam etti.

Danışman Verena Utzinger de İsviçreli ve İranlı partnerlere destek vermek için fuara katıldı. Verena Utzinger, İsviçreli şirketlerin ihracatını politik ve transfer risklerine karşı ve ayrıca ödeme kayıplarına karşı koruyan ve özel ihracat anlaşmalarını için ek likidite sağlayan SERV, Swiss Export Credit Insurance (İsviçre İhracat Kredi Sigortası) kurumunun çalışmalarını özetledi. İsviçre Büyükelçisi Markus Leitner de fuarda İsviçre pavilyonuna ziyarette bulunarak, katılımcılarla bir araya geldi ve İran ile iş yapmanın zorlukları ve avantajları üzerine sohbet etti.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.