İsviçre Makina Üreticilerinden Sürdürülebilir Çözümler

Sürdürülebilir terbiye işlemlerinin gezegeni kurtarmanın tek yolu olduğunu söyleyen İsviçre Tekstil Makina Üreticileri su ve enerji tüketimini en aza indirerek ihtiyaca cevap veriyor.

  17 Şubat 2020 10:10 Pazartesi
İsviçre Makina Üreticilerinden Sürdürülebilir Çözümler

İnsanlar antik çağlardan bu yana, hem kişisel görünüş hem de içinde yaşadığımız dünyayı dönüştürmek için yeni renkleri keşfediyorlar. Yüzyıllar boyunca gelişen büyük küresel renklendirme endüstrisi ile boyalı ve baskılı tekstiller bunun en iyi örneği olduğunu ortaya koyuyor.

Ancak bununla birlikte, birçok finisaj işleminin gerektirdiği büyük miktarda su ve enerji tüketimi ve bazı kimyasalların toksitlendirilmesi, çevreciler ve daha geniş bir çapta kamuoyunda giderek artan bir endişe yaratmıştır. Bu endişelerin önüne geçmek adına çalışmalar yürüten İsviçre Tekstil Makineleri Birliği'ndeki eko-sorumluluk prensibine sahip şirketler, inovasyonun katalizörü konumuna yükseldi.

Yeşil Teknoloji Denim Boyama

Danışmanlık şirketi McKinsey tarafından hazırlanan Fashion of 2020 Raporu’na göre imalattaki yıkama süreçleri, çözücüler ve boyalar endüstriyel su kirliliğinin beşte birini oluşturuyor.

Ancak İsviçre terbiye makineleri şirketleri yıllardır, aktif bir gereklilik olarak, çevre dostu olan yenilikleri geliştiriyor ve sunuyor. Tehlikeli kimyasallara ihtiyaç duyulmadan çalışan boyama süreçlerine bir örnek verilebilir. ITMA 2019'da yeşil teknoloji denim boyama, fuarda tanıtılan Sedo Engineering'in İsviçre yeniliği Smart-Indigo ™ ile gerçek oldu. Altında yatan atılım, indigoyu azaltmak için elektrokimyasal işlemi sadece elektrik kullanarak sanayileştirme yeterliliğiydi. Boyarmadde, mevcut yöntemlerden önemli ölçüde daha az kaynak tüketen bir elektrokimyasal işlemle üretilir. Yöntem sadece indigo pigmentleri, kostik soda, su ve elektrik kullanır. Tam otomatik bir sistemde, temiz boya üretilir, ölçülür ve doğrudan boya banyosuyla beslenir. Smart-Indigo ™ kot pantolonlar için denim boyamanın en sürdürülebilir yoludur.

Santashrink Egzoz Havasını Yeniden Kullanıyor

Günümüzde terbiye endüstrisi, millerin kârlı bir şekilde faaliyet göstermesini sağlamanın yanı sıra ekolojik gereksinim taleplerine cevap veren makinelere ihtiyaç duymakta. Santex Rimar Grubu'nun Santex markası altında ESC'nin (Enerji Tasarrufu Odası) geliştirilmesinin arkasındaki motivasyon buydu. Santashrink kurutucudan çıkan egzoz havasını yeniden kullanarak aynı miktarda ısıtılan enerjiden yararlanarak üretim kapasitesini % 15 ila 17 oranında artırır.

Santex Her Zaman Enerji Tasarrufu Seçenekleri Sunuyor

Düşük atık çekimi, hassas el teması ve yüzey parlaklığı için düşük enerji kullanımında maksimum performans Santex makinelerinin hedefidir. Özel açık kumaş yüzey bakım sistemleri, sürdürülebilir üretim ve düşük CO2 değerleri için her zaman enerji tasarrufu seçenekleri sunuyor.

“Tedarikçilere Yeni Fırsatlar Sunuyor”

Jakob Muller AG Frick Global Satış ve Pazarlama Başkanı Christian Lerch “Jakob Muller'de yüksek-kalite uyumlu teknik parametreler, inoavasyon çabalarında çevre dostu üretim gerekliliği ile el ele yürümektedir. Örneğin, yeni yıkama modülü, daha az enerji ve su tüketimi ile geliştirilmiş yıkama çıktısı sayesinde ürün ve çevre ihtiyaçlarını karşılar. Herhangi bir boyama işleminin mümkün olduğunca geri dönüştürülmüş su kullanması şirket için önemlidir. Su, boyama işleminde en kritik kaynaktır. Az gelişmiş pazarlar ve gelişmiş pazarlarda faaliyet gösteren firmalar bu zorluklarla yüzleşmek zorundadır, bu durum inovasyon hedefiyle üretim yapan tedarikçilere daha öncesinde faaliyet göstermeyen pazarlar bazında yeni fırsatlar sunmaktadır’”dedi.

Benninger Sadece Gerekli Miktarda Su Veriyor

Terbiye ekipmanı uzmanı Benninger, yıkama sürecindeki kirlilik seviyelerini ölçerek en son gelişmelerinden birinde önemli bir çevre sorununu çözüyor. Kirletici seviyesini otomatik olarak ölçen bir sensör. Böylece yıkama bölmesine sadece gerekli miktarda su veriliyor. Hem suyun hem de enerjinin minimum kullanımını ve yıkama işleminin yüksek tekrarlanabilirliğini sağlıyor. Bu durum Benninger'in ısı, atık su ve kimyasal sızıntı için geri kazanım süreçleri sunan kaynak tasarrufu teknolojisine yatırım yapma taahhüdünün bir parçasıdır.

Mathis Kalite Güvencesinin Önemini Ortaya Koyuyor

Laboratuar ve test cihazları ile özelleştirilmiş üretim makineleri üreten Mathis, boyama ve kaplama sektörlerinde güçlü bir uzmanlığa sahip. Şirket, spor ve eğlence gibi uygulamalarda hem performans hem de dayanıklılık ile ilgili kalite güvencesinin önemini ortaya koyuyor. Aynı derecede hayati öneme sahip olan, müşteri memnuniyetinde anahtar bir unsur olarak ürün sürdürülebilirliğini etkili bir şekilde test ediyor.

“Sürdürülebilirliği Hedeflemek Söylemden Daha Fazlası Olabilir”

Benninger Grup CEO'su Beat Meienberger “Kaynak yönetimine büyük yatırım yaptık ve ekipmanımız bu sektörü daha sürdürülebilir hale getirmek için değerli özellikler sunuyor. Çözümler, sofistike teknolojilere dayalı olarak özelleştirilir ve uzun soluklu kullanım için yüksek kalite sağlar. Sürdürülebilirliği hedeflemek sadece söylemden daha fazlası olabilir. Ama fiyat olarak karşılığı da var.” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.