İsveç Otomasyonu, Tritex Dikiş Operasyonlarına Hız Veriyor

İsveçli Svegea dünya çapında en yüksek kalitede yaka bandı kesme makinelerinin özel olarak tasarlanması, üretilmesi ve kurulması konusunda 60 yılı aşkın deneyime sahip.

  10 Ağustos 2021 08:58 Salı
İsveç Otomasyonu, Tritex Dikiş Operasyonlarına Hız Veriyor

Bunlar, dünya çapındaki hazır giyim üreticileri tarafından bel bantları, manşet ve boyun bantları ve diğer dikiş takviyeleri gibi boru şeklindeki giysi bileşenlerinin üretimi için kullanılmaktadır.

Tabii ki, şirketin kuruluşundan bu yana, en eski teknolojilerinin saatte yaklaşık 360 metre çalışma hızına sahip olduğu zamandan bu yana çok şey değişti. Bugün, Svegea'nın en üretken yaka makinesi saatte 20.000 metre üretime sahiptir.

Svegea'nın varlığının ilk yıllarında, büyük ölçüde bu tür otomatik makine üretimi sayesinde hazır giyim üretimi, Avrupa'da hâlâ baskın bir endüstriydi. Bununla birlikte, kaçınılmaz olarak, özellikle dikiş makinistleri için işçilik maliyetleri, Avrupa'daki birçok ülkede çok yüksek hale geldi.

Sonuç olarak, şirketler operasyonlarını önce yakındaki düşük ücretli ülkelere ve ardından kaçınılmaz olarak bugün Svegea'nın triko yaka makinelerinin ana varış noktası olan Asya ve Uzak Doğu'ya taşımaya başladılar. Aynı zamanda, şirketin uzmanlığı, özel teknik tekstillerin üretimi için ısmarlama makinelerin ve belirli niş uygulamalar için özel yapım ünitelerin geliştirilmesine giderek daha fazla yöneldi.

Dayanıklılık

Ancak 1990'ların başından yakın zamana kadar, Avrupa'da yalnızca yüksek seviye otomasyonlu süreçler ve güçlü markalara sahip en dayanıklı giysi imalat şirketleri üretimlerini sürdürdüler.

Bu, Svegea müşterisi Triteks Trejd'i biraz benzersiz kılıyor.

1994 yılında kurulan bu aile şirketi, yüksek kaliteli pamuklu kumaşların ustalıkla Tritex Underwear markasının ürünlerine dönüştürüldüğü Kuzey Makedonya'nın Prilep kentindeki fabrikasında 280'den fazla kişiyi istihdam etmektedir.

Prilep operasyonu, tam entegre bir iş akışında kumaşların işlenmesi, tasarım, kesim, dikim, kalite kontrol ve paketleme işlemlerini kapsar.

Fabrika Müdürü Dejan Naumoski, "Pazar ve moda trendlerini sürekli izliyoruz ve tasarımcı ekibimiz en talepkar tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayan koleksiyonlar yaratıyor" diedi ve ekledi, "Yüksek kaliteli pamuklu kumaşlarımız, sıkı bir seçim sürecinden geçerek seçiliyor ve ilgili ISO 9001 standartlarına uyumlu bir şekilde çalışıyoruz."

200'e yakın dikiş ustasıyla Tritex ürün gamı, başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere iç piyasaya satılan slip, boxer, slip, t-shirt, pijama ve body slipleri kapsamaktadır.

Şirket ayrıca, kendi iş istasyonlarını ve departmanlarının her birini birbirine bağlayan yaklaşık 200 endüstriyel PC kurarak, kendi bünyesindeki DPC-SYS sistemi aracılığıyla tam üretiminin dijitalleşmesini tamamladı.

e-ticaret

Dejan, "Bu iyi bir meydan okumaydı ve artık tüm operasyonlarımızda gerçek zamanlı olarak tüm verilere sahibiz" diedi ve ekledi, “Elbette ülkemizin sunduğu avantajlardan da en iyi şekilde yararlanıyoruz,”Ayrıca sözlerine,  “Buradaki iş ortamı nispeten istikrarlı, kalifiye ve üretken işçiler var, tekstil endüstrisi pazarın ihtiyaçlarına oldukça esnek ve ülkenin AB ülkelerine yakınlığın yanı sıra gelişmiş ulaşım ve lojistik de kesinlikle büyük bir artı. Ayrıca günümüz piyasasında çok önemli olan çok verimli bir e-ticaret operasyonumuz var.”diyerek devam etti.

Triteks Trejd şu anda en yeni Svegea yaka kesim makinelerinden üçünü işletiyor ve performanslarından ve İsveçli şirket tarafından sağlanan hizmetten son derece memnun.

Svegea Genel Müdürü Hakan Steene, "Son yıllarda Triteks Trejd, orijinal Svegea yaka makinelerini True-Drive kontrol sistemlerine sahip son derece otomatik ünitelerimizle değiştirdi" diedi ve ekledi,. “Ayrıca, toz ve tiftiğin etkin bir şekilde çıkarılması yoluyla optimum bir çalışma ortamı sağlamak için Toz Fantom üniteleri ile donatılmıştır. Döşemenin, rulolara sarmak yerine makinelerden doğrudan kutulara döşenmesi, üretilen sonsuz malzemeden daha az esneme ile dikiş makinistleri için daha az üretim kesintisi sağlıyor.”

Dejan, "En yeni makinelerin kullanımı kolaydır ve kullanımları sayesinde elde edilen atık azaltmanın yanı sıra hassasiyetlerinden de çok etkilendik" diye ekliyor. "Olabilecek herhangi bir sorun nadirdir ve kolayca çözülebilir ve şimdiye kadar hizmet viber veya posta yoluyla çevrimiçi oldu ve her zaman hızlı ve yardımcı oldu."

TMAS Genel Sekreteri Therese Premler-Andersson'a göre, Triteks Trejd ve Svegea arasındaki ilişki, İsveçli tekstil makine üreticilerinin Avrupa'daki üretime nasıl katkıda bulunduklarına iyi bir örnek.

“Teknolojinin birçok alanında yüksek düzeyde otomasyon ve uzmanlığa sahip olan TMAS üyeleri, Avrupa tekstil endüstrisinin rekabet gücünü destekliyor” diyor. “Bugün iş, makine veya teknoloji tedarik etmekten çok daha fazlasıdır. Tedarikçiler olarak üyelerimiz, eksiksiz, akıllı sistemler oluşturmak için tedarik, yönetim ve üretim ve stok işleme operasyonlarını anlar ve bunlara entegre olmaya hazırdır. Bu, müşterilerle yakın çalışmak ve verimlilik, kalite iyileştirmeleri, atıkların azaltılması ve otomasyona uyum konusunda sürekli bir fikir akışı sağlamak anlamına geliyor.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.