İsveç Makine Üreticileri Heimtextile 2020’de

ACG Kinna CEO’su Christian Moore, “Geçen yıl sunumumuzu gören birçok ziyaretçi Heimtextil 2020’de öne çıkaracağımız potansiyel faydaları duyduklarında şaşıracak.”

  17 Aralık 2019 09:03 Salı
İsveç Makine Üreticileri Heimtextile 2020’de

Her yıl düzenlenen ev tekstilleri fuarı Heimtextil Fuarı’nın 2020’deki edisyonunda tekstil teknolojilerine odağın genişletilmesi yönündeki kararı, İsveç tekstil makineleri üreticileri derneği TMAS üyeleri tarafından oldukça heyecanlı bir tepki ile karşılandı.

TMAS Genel Sekreteri Therese Premler-Andersson konu ile ilgili olarak,“Heimtextil, bu yıl Ocak ayından Frankfurt’a 3 bini aşkın ziyaretçiyi çekmiş olan Messe Frankfurt fuar alanının 12 salonunu doldurmuş olan zaten büyük bir fuar. Bir sonraki Heimtextil organisazyonunda tekstil teknolojileri alanının genişletilmesi, her seviyede ev teksili üreticileri ve tedarikçilerinin uluslararası topluluğunun daha da gelişmesine katkıda bulunacaktır.”dedi.

Robotik

TMAS üyesi ACG Kinna Automatic yeni robotik yastık dolgu sistemi ile canlı performanslar ile Heimtextil 2019’da önemli bir fark yarattı. Şirket, bir sonraki Heimtextil Fuarı’nda birçok ticari sistemle birlikte robot yastık dolgusunu 2019 yılından bu yana nasıl geliştirdiğini gösterecek.

Robotik sistem, 8 saatlik vardiyada 3,840 yastığı doldurma ve tamamlama yeteneğine sahip. Bu durum şu anda mevcut olan manüel ya da yarı otomatik sistemlerle kıyaslandığında ciddi bir gelişme olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak sistem, ev tekstili işinde hem iş hem de enerji alanında önemli tasarruf sağlıyor.

ACG Kinna CEO’su Christian Moore, Heimtextil’in 2020 fuarı için şu sözleri söyledi. “İnanıyoruz ki geçen yıl sunumu gören birçok ziyaretçi Heimtextil 2020’de öne çıkaracağımız potansiyel faydaları duyduklarında şaşıracak. Robotiklerin kullanımı katı ürünlerle uğraşan birçok sanayide standart hale geldi ve artık tekstil gibi yumuşak materyallerin işlenmesine sıra geldi.” dedi.

Tek-Geçişli Sheeding

Bir taraftan da otomatik kesim, dikim ve katlama ekipmanları alanında uzman olan Automatex ES, 2020’nin ilk çeyreğinde yatak endüstrisi için ileri üretiminde kullanılacak başka bir inovasyonunu lanse edecek.

Firmanın CEO’su Stefan Persson, tek bir işlemde doksan derecelik köşeleri ve elastikleri eş zamanlı olarak dikebilecek yeni bir makine geliştirdiklerini söyledi ve şu eklemeler yaptı: “Endüstri için bu bir devrim ve bunu ziyaretçilerimize anlatmak için sabırsızlanıyoruz.”

İlk Kez Görücüye Çıkacaklar

Önümüzdeki yıl üç TMAS üyesi daha ilk kez ortak bir stantta fuarda yer alacak. Bu firmalardan biri olan IRO AB, dokuma makineleri için iplik besleme teknolojilerinde hem yenilikler geliştiriyor ve Heimtextil 2020’de ürün yelpazesindeki yeni tanıtımlar üzerine ziyaretçilerine bilgi verecek.

Bunlar arasında dolaşma ya da büküm risklerini engellemek adına sürekli olarak iplikleri ya da elyaf kısa tüylerini gergin tutan ZTF Zero Twist Feeder ve yüksek hızlarda atkı besleyicilerini sürekli olarak düzenlemek için ATC-W ileri gerilim kontrolörü de yer alıyor.

Eltex, halıların taftingi ve dokunmuş materyallerin çağlığı dahil olmak üzere sektörde birçok alanda iplik hata kontrolleri  ve gerilim görüntüleme sistemleri ile önemli başarılara imza atan bir şirket olarak tanınıyor. Şirketin Heimtextil 2020’de odaklandığı nokta UPG-Stitch iplik kırık sensörü dahil olmak üzere dikilmiş ürünlerin sektörü için ileri sistemler üzerine olacak.

Şirketin Eltex iplik sensörü, otomatik dokuma makinelerinde altı adete kadar kesikli işleyen ipliğin takibi için tasarlanmıştır. Bu sensör ile kuş gözleri otomatik olarak taranır ve hem kırılmış hem de sürekli olarak hareket eden iplikler tespit edilerek düşük iplik geriliminde bile iplik hareketinin hassas bir biçimde takip edilmesi sağlanır.

Eşsiz Çapraz Kesim

Fuarda yer alacak olan bir diğer şirket olan Svegea of Sweden, özellikle çapraz kesim, silindir dilimleme ve geri sarım ve denetim makinelerinde 60 yılı aşkın deneyime sahip.  Firmanın komple Çapraz Sistemi,  daha önceden şekillendirilmiş tüp materyalini – çapraz üzerinde spiral olarak- açmak için bir tüp dikiş ünitesi, bir çapraz kesici/sarıcı ve şerit kesici içeriyor.

Yuvarlak dokuma materyalleri, döner sarıcı aracılığıyla açılı şekilde kesilmek üzere kesiciye beslenmelidir ki dokumanın hem atkı hem de çözgüsü dikey ya da yatay doğrultulardan ziyade, belirli açılarda eğilebilsin. Bu proses, kumaşların iç mekan ve dış mekan mobilyaları gibi alanlarda potansiyel uygulamalar ile kompleks şekillere çok daha kolay şekillenmesini sağlıyor.

Svegea firmasının yönetici direktörü Håkan Steene sergileyecekleri ürünler hakkında bazı açıklamalarda bulundu:  “Çapraz üzerinde kesilmiş boru şeklindeki kumaşı üretme yeteneği, karmaşık ve çetrefilli şekiller için gelişmiş drape ve elastikiyet özellikleri olan tekstillerin makinemizde üretilmesini sağlamanın yanında üretim sürecindeki gereksiz atık üretimini de ortadan kaldırıyor. Kumaşı, belirli bir meyilde önceden kesmek, ileri süreçlerde kumaşın eksradan işlenmesini azaltarak hem üretim zamanını hem de maliyetlerini düşrüyor. Ev tekstilleri piyasasında sistemlerimizin potansiyelini görüşmek üzere Heimtextil 2020’yi dört gözle bekliyoruz.”

Therese Premler-Andersson konuşmasını şu sözlerle tamamladı, “Heimtextile 2020’nin ziyaretçileri için İsveçli tekstil makinecilerinin yeniliklerini keşfetmekten çok daha fazlası var. Ziyaretçilerimiz, ev için yüksek kaliteli kumaşların üretimi için fikir alışverişinde bulunabilir. Tüm ziyaretçilerimizi Hol 11’de yer alan E15 numaralı standımıza davet ediyoruz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.