IAF Eylem Planı Kapsamında OECD İle Çalışacak

IAF küresel sorumluluk eylem planı kapsamında, hazır giyimde gerek özenin uygulaması için OECD ile beraber çalışma kararı aldı

  12 Mayıs 2014 17:49 Pazartesi
IAF Eylem Planı Kapsamında OECD İle Çalışacak

Uluslararası Giyim Federasyonu (IAF) Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ile hazır giyim sektöründe gereken özenin uygulanması için toplandı. IAF, Hollanda Ticaret ve Kalkınma Bakanı Lilianne Ploumen ile Fransız mevkidaşı Nicole Bricq’i özel bir toplantı için davet etti. Toplantıya ayrıca OECD Genel Sekreteri Angel Gurria’da katıldı. IAF ve OECD, Eylül 2014’te konu ile ilgili düzenlenecek bir konferansa kadar, hazır giyim sektörü için gereken özenin uygulaması ilkelerini araştırıp, beraber çalışma kararı aldı.

Paris’te düzenlenen toplantıda Hollandalı ve Fransız Bakanlar, yayınladıkları ortak bir bildiri ile kurumsal sorumluluk için uluslararası ortaklık çağrısında bulundu. Her iki Bakan, OECD kurallarının, konu için uluslararası yaklaşımın merkezi olması gerektiğini öngördü.

IAF’ın gerçekleştirdiği küresel sorumluluk eylem planı görüşmeleri, giyim sektöründe çalışma koşulları ve sürdürülebilirlik ile başa çıkmak için küresel çerçevede aktif destek çağrısı yapılmasını amaçlıyor. Birleşmiş Milletlerin İş Dünyası ve İnsan Hakları Rehber İlkeleri ve OECD kuralları, hazır giyim sektöründe özen uygulamasının prensipleri olarak kabul edildi. Böylelikle özen uygulaması, tekstil üreticisi şirketlerin eylem kapsamlarının sınırlandırılmasına katkı sağlayacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.