Hazır Giyimcinin Yüzü İlk Çeyrekte Güldü

Türk hazır giyim sektörü 2016 yılının ilk üç ayında 4.3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek geçen yıla göre yüzde 7’lik artış kaydetti.

  25 Nisan 2016 09:00 Pazartesi
Hazır Giyimcinin Yüzü İlk Çeyrekte Güldü

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 2016 yılının ilk üç ayında 4.3 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını ve hazır giyim ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 arttığını söyledi.

“İHKİB Hazır Giyimin Kutup Yıldızı Oldu”

İHKİB’i hazır giyim sektörünün Kutup Yıldızı’na benzeten Başkan Hikmet Tanrıverdi, sektör olarak 2016’ya iyi başladıklarını söyledi. Sektör açısından zor geçen 2015’i 17 milyar dolar ihracat ile kapattıklarını ifade eden Tanrıverdi, 2016 yılı için umutlu konuştu. Tanrıverdi; “Jeopolitik sorunlara, uçak krizine ve 1300 TL’lik asgari ücretin yarattığı ek maliyete rağmen 2016’ya iyi başladık. İlk çeyrekte Türkiye’nin genel ihracatı yüzde 10 gerilerken, hazır giyim ihracatımız yüzde 7 arttı. Üç ayda 4 milyar 255 milyon dolarlık ihracat yaptık. Gururla söylemeliyim ki İHKİB artık sektörümüzün Kutup Yıldızı oldu. Dünyanın neresinden bakılırsa bakılsın, İHKİB’in liderliğinde sektörümüzün yarattığı yüksek katma değerin izlerini görüyoruz. İHKİB’in yol göstericiliğinde bu yıl yeniden 18 milyar dolara ulaşacağız.” dedi.

17 milyar dolar ihracatla Türkiye ekonomisine 2015’te de büyük katkı sağlayan hazır giyim sektörünün başarılı firmaları ödüllerini İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin elinden aldı. Tanrıverdi ödül töreninde yaptığı konuşmada, hazır giyim sektörü olarak son 10 yılda kazandırdıkları 150 milyar dolar net döviz girdisi ile Türkiye ekonomisinin gururu olduklarını söyledi.

“Türkiye’nin Üretim Gücünü Göstereceğiz”

Konuşmasında İHKİB’in projeleri hakkında da bilgi veren Hikmet Tanrıverdi, bu yıl New York, Tahran, Paris, Düsseldorf ve Londra’da açılacak Türk Ticaret Merkezleri’nde yerlerini alarak yurt dışındaki satış ve pazarlama gücünü artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Moda endüstrisinin uluslararası pazarlarda tanıtımına büyük önem verdiklerini anlatan Tanrıverdi, “Sektörümüze yeni pazarlar kazandırmak, mevcut pazarlardaki payımızı arttırmak için akıncılar misali Urimçi’den Amerika’ya küresel piyasaların nabzını tuttuk, tutuyoruz. Dünyanın en önemli hazır giyim fuarlarına İHKİB’in öncülüğünde ulusal katılım gerçekleştirdik. Yurt dışında düzenlenen ve sayıları 40’ı bulan hazır giyim fuarlarının neredeyse tamamına info stantları ile katılıp Türkiye’nin üretim gücünü alıcılara tanıtacağız. Ur-Ge Projeleri ile iç giyim ve çorap sektörümüzün yurt dışına açılmasında önemli adımlar attık.  Aynı şekilde denim ve örme giyim için de Ur-Ge projelerini hayata geçireceğiz.” açıklamalarına yer verdi.

Törende, 50 milyon doların üzerinde ihracat yapan firmalar platin, 20-50 milyon dolar arasında ihracat yapanlar altın, 10-20 milyon dolar arasında ihracat yapanlar gümüş, 2,5-10 milyon dolar arasında ihracat yapanlar bronz plaket, 500 bin - 2.5 milyon dolar arasında ihracat gerçekleştiren firmalar ise başarı belgesi ile ödüllendirildi. 47 firmaya platin, 136 firmaya altın, 167 firmaya gümüş, 674 firmaya bronz plaket, 1025 firmaya ise başarı sertifikası verildi.

Hazır Giyim İhracatının İlk 10 Firması

1.            Akıntek Tekstil San. İç ve Dış Tic. Ltd. Şirketi

2.            LC Waikiki Mağazacılık Hiz. Tic. A.Ş.

3.            USM Lojistik Tekstil Gıda İnşaat Sanayi ve Dış Tic. Ltd. Şirketi

4.            Şık Makas Giyim San. Ve Tic. A.Ş.

5.            Cross Tekstil San. Ve Tic. A.Ş.

6.            ERPA Hazır Giyim İç ve Dış Tic. A.Ş.

7.            Akıntek Tekstil Ürün San. ve Dış Tic. LTD. Şirketi

8.            Aster Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.

9.            Aster Global Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş.

10.          Saide Tekstil San. ve Tic. A.Ş.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.