Hazır Giyim Sektörü Van’a Çıkarma Yapıyor

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Cazibe Merkezleri Tanıtım Programının ikinci ayağını Van’da gerçekleştirecek.

  22 Eylül 2017 01:00 Cuma
Hazır Giyim Sektörü Van’a Çıkarma Yapıyor

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) tarafından 22-24 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan  ‘Van Tekstil-Hazır Giyimde Yatırım Fırsatları ve Tanıtım Günleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından tekstil ve hazır giyim yatırımcısı katılacak.

MHGF’nin geçtiğimiz mayıs ayında Iğdır ile başlattığı Cazibe Merkezleri Tanıtım Programı’nın ikinci ayağı Van’da gerçekleştirilecek. Hükümetin belirlediği Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 23 cazibe merkezi ili tekstil ve hazır giyim yatırımcısına tanıtmayı amaçlayan çalışma kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) işbirliğiyle 22-24 Eylül 2017 tarihleri arasında ‘Van Tekstil-Hazır Giyimde Yatırım Fırsatları ve Tanıtım Günleri’ düzenleniyor. Türkiye’nin dört bir yanından tekstil ve hazır giyim yatırımcısı, sektörel sivil toplum örgütlerinin yöneticisi, zincir mağaza temsilcisi, akademisyen, tedarikçi ve ulusal basın temsilcilerini buluşturacak program ile Van’ın potansiyeli yerinde incelenecek.

“İşsizliğin Çaresi Hazır Giyim”

MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, Van’ın Doğu Anadolu Bölgesi’nin sınır ticareti ile dikkat çeken, genç ve dinamik işgücüne sahip bir yatırım merkezi olduğunu belirterek, “Van aynı zamanda hazır giyimde sektörel geçmişi ve deneyimi olan, bu alanda ciddi bir altyapıya sahip bir ilimiz.” sözlerine yer verdi. Birincil amaçlarının işsizliğin yoğun olduğu, ekonomik anlamda görece olarak az gelişmiş bölgelere hızlı sonuç veren hazır giyim yatırımlarını artırmak olduğunu vurgulayan Öztürk, “Düşük yatırım maliyeti ile hazır giyim sektörü hızlı kalkınmanın anahtarıdır. İşsizliğin büyük boyutlarda olduğu Van için de hazır giyim yatırımlarının doğru çözüm olacağını düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Standart Ürünlerin Üretimi Büyük Şehirlerden Çıkmalı”

Bu çalışmayla ikinci önemli hedeflerinin ise standart ürünlerin üretimini bu bölgelerimize kaydırarak büyük şehirlerde sıkışmış hazır giyim sektörünü rahatlatıp, Ar-Ge odaklı, yenilikçi ve katma değerli ürünlere yoğunlaşmalarına olanak vermek olduğunu söyleyen MHGF Başkanı Öztürk, “Cazibe Merkezi illerimizin potansiyelleri iyi analiz edilerek belli ürünlerde pilot bölge ilan edilmesini ve çevre illeriyle birlikte entegre edilerek üretimde birbirlerini tamamlayan kümelenmelerin oluşmasını istiyoruz.” dedi.

22 Eylül 2017 tarihinde VANTSO’da saat 10.30’da açılış konuşmaları ile başlayacak ‘Van Tekstil-Hazır Giyimde Yatırım Fırsatları ve Tanıtım Günleri’ programının öğleden sonraki bölümünde iki panel de düzenlenecek. İkinci gün Van Organize Sanayi Bölgesi ve Tekstilkent’te incelemelerde bulunacak heyet, programın son günü kültür gezisi kapsamında Van Kalesi, Akdamar Kilisesi ve Van Gölü çevresine de bir gezi gerçekleştirecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.