Hazır Giyim İhracatında Yükselen Pazar ‘İspanya’

Egeli hazır giyim ihracatçıları tarafından Ocak – Ağustos döneminde gerçekleştirilen 825 milyon dolarlık ihracatta, İspanya 205 milyon dolarlık ihracatla zirvede yer aldı.

  06 Ekim 2017 01:00 Cuma
Hazır Giyim İhracatında Yükselen Pazar ‘İspanya’

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) üyesi firmalar, Ağustos ayında gerçekleştirdiği 135 milyon dolarlık ihracat ile bu ayda gerçekleştirdiği tüm ihracatlar dikkate alındığında tarihinin en yüksek rakamına ulaştı.

Ağustos ayı ihracatı tüm dönemler dikkate alındığında ise; 2014 yılı Temmuz ayındaki 136 milyon dolarlık tarihi ihracat rekoruna çok yaklaşarak aylık bazda en yüksek ikinci ihracat rakamı olarak kayıtlara geçti.

İspanya 205 Milyon Dolarlık İhracatla Zirveye Çıktı

EHKİB üyesi 911 firma 2017 yılının Ocak – Ağustos döneminde 825 milyon dolarlık ihracat yaparken, İspanya’ya ihracat ise yüzde 13 artarak 205 milyon dolara ulaştı. İspanya bu ihracat rakamında en fazla ihracat yapılan ülkeler sıralamasında zirveye çıktı.

Egeli hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçılarının üstün performansının İspanya’yı listede en fazla ihracat yapılan ülke konumuna çıkardığına işaret eden Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, “İspanya ilk kez en fazla ihracat yaptığımız ülke konumuna yükseldi. Modada ön plana çıkan İspanyol markalarına Egeli hazır giyim ihracatçılarımızın yaptığı ihracat bu rekorda itici güç oldu. İkinci sıraya gerileyen Almanya’ya yaptığımız ihracat ise Ocak-Ağustos döneminde 200 milyon dolar olarak gerçekleşti.” sözlerine yer verdi. 2017 yılında 136 ülkeye ihracat yaptıkları bilgisini paylaşan Kızılgüneşler, yılsonu hedeflerinin 1 milyar 250 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.