Gerçek Deri, Deri’n Fikirler İle Hayat Buldu

Deri’n Fikirler Yarışması’nda gerçek deri propagandasını en iyi yaparak birinciliği kazanan Fırat Karapınar ve Selin Yılmaz oldu.

  13 Kasım 2017 01:00 Pazartesi
Gerçek Deri, Deri’n Fikirler İle Hayat Buldu

Türk deri sektöründe tasarım ve üretim kalitesini geliştirmek, ihracatta katma değerli ürün payını arttırmak amacıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (EİB) tarafından bu yıl yedinci kez düzenlenen “Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda tasarımcı Fırat Karapınar ve deri mühendisi Selin Yılmaz’dan oluşan takım  “Kitle ve Fikir Yağmuru” adlı teması ile şampiyon oldu. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda ikinciliğini “Athena” adlı temalarıyla tasarımcı Özgün İnceoğlu ve deri mühendisi Tuba Dilber kazanırken, üçüncülüğü ise tasarımcı Kübra Çiçek ve deri mühendisi Hakan Deniz “Me” adlı tema ile elde etti.

Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın Final Defilesi, 360 İzmir Hilton Garden Inn’de gerçekleşti. Yedinci Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın şampiyonu Fırat Karapınar ve Selin Yılmaz’a birincilik ödülünü Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar takdim etti.

Jüride Ünlü İsimler Yer Aldı

Yedinci Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda finalistlerin tasarımlarını birbirinden ünlü isimlerin oluşturduğu jüri değerlendirdi. Jüri Başkanlığı’nı Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar yaparken, jüride; Moda Tasarımcısı Atıl Kutoğlu, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş, Moda Tasarımcısı Hatice Gökçe, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Musa Evin, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak, İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Eyüp Sevimli, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı, Derimod Başkan Vekili Sedef Orman, Moda Tasarımcısı Siren Ertan, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Erman yer aldı.

''Gerçek Derinin Tercih Edilmesini İstiyoruz''

Final Defilesinde konuşan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Tasarımcıların son dönemde sentetik ve doğal liflere yöneldiğini gözlemlediklerini, derinin bir propagandaya ihtiyacı olduğunu düşündükleri için bu yılki yarışmanın ana temasını “Propaganda” olarak belirlediklerini kaydetti. Galiko, “Sentetik ve doğal lifler yerine gerçek derinin tercih edilmesi sağlık açısından da önemli. Tasarımcıların deriyle buluşmasını istiyoruz” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.