Fransız Tekstil Makine Üreticileri Birliği UCMTF

31 şirketten oluşan Fransız Tekstil Makine Üreticileri Birliği UCMTF, Fransız tekstil makine üreticilerini bütün platformlarda temsil ediyor.

  26 Nisan 2014 10:08 Cumartesi
Fransız Tekstil Makine Üreticileri Birliği UCMTF

Fransa, ilk dikiş makinesi Fransız Barthelemy Thimonnier tarafından 1830 yılında icat edildiğinden beri tekstil makineleri konusunda önemli bir konumundadır. Fransız tekstil makineleri sektörünün ihracat pazarları arasında Avrupa, Kuzey Amerika ve Ortadoğu öne çıkıyor. Ayrıca Fransız tekstil makine üreticileri son dönemde tekstil üretimin Avrupa dışı ülkelere kayması sebebi ile de Güney Amerika ve Asya pazarlarına da odaklandı.

Küresel pazarda yüzde 6.5’lik paya sahip olan Fransız tekstil makine üreticileri, tekstil makine ihracatında en büyük altı ülke arasında yer alıyor. Yıllık gelirlerinin yüzde 8’ini Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına ayıran Fransızların ana pazarları arasında Hong Kong ile birlikte Çin açık ara önde görünürken, onu Belçika, Japonya, Türkiye, ABD, Almanya ve İtalya izliyor. İhracatın yüzde 40’a yakını Asya bölgesine, yüzde 35’lik kısmı ise Avrupa’ya gerçekleştiriliyor. Fransız tekstil makine üreticilerinin toplam satışlarında Türkiye yüzde 8-10 arasında bir paya sahip bulunuyor.

UCMTF

Fransız Tekstil Makine Üreticileri Birliği UCMTF, Fransa’nın önde gelen tekstil makine üreticilerini bir araya gelmesiyle kuruldu. UCMTF’nin bünyesinde her biri dünya çapında faaliyet gösteren, kendi pazarlarında lider olan 31 firma bulunuyor. Tekstil sektörünün iplik, nonwoven, dokuma, terbiye ve yazılım alanlarında faaliyet gösteren UCMTF’nin üyeleri Ar-Ge ve Ür-Ge’ye yaptıkları yatırımlarla bilinirlik ve satış oranlarını her geçen gün arttırıyorlar. UCMTF’nin çalışmaları sayesinde Fransız tekstil makine üreticilerinin, sadece makine tedarikçisi değil, aynı zamanda teknoloji partnerleri olduğu bilinci tüm dünyaya yayılmış durumda. Müşterileriyle beraber tasarladıkları ürünleri ve özel geliştirdikleri çözümleri hem ulusal pazarda hem de dünya pazarında yüksek katma değerli ürünler olarak sunan UCMTF üyeleri, her geçen gün pazar paylarını arttırıyor.

Tanıtım Faaliyetleri

UCMTF’nin yürüttüğü tanıtım faaliyetleri sayesinde Fransız tekstil makine üreticilerinin yaklaşık 1 milyar euroluk cirolarının yüzde 90’ı ihracattan geliyor. Bu başarının altında UCMTF’nin ihracat yapılan ülkelerde Fransız firmaların haklarını en iyi şekilde koruması ve aralarındaki rekabeti düzenlemesi yatıyor.

Fransız Endüstriyel Araştırma Merkezi’nin işbirliği ile proje yönetimi sağlayarak Avrupa ve uluslararası standartlaşma programlarında yer alan UCMTF, üyelerinin uluslararası arenada ve özellikle uluslararası etkinliklerde destekliyor. Fransız üreticiler doğrudan Cematex’in düzenlediği fuarlara katılıyorlar. UCMTF, üye firmaların bu konudaki seçimlerine yardımcı olarak, üyelerinin çabalarını desteklemek için Fransız Pavilyonu organizasyonları ve yerel teşvik yollarıyla da lojistik destek sağlıyor.

Bunların yanı sıra sempozyumlar, heyetler ve yabancı delegasyonlar için resepsiyonlar düzenleyen UCMTF, büyüyen pazarlarda yapılacak tanıtımlara da destek veriyor. Fransa’daki tekstil eğitimi yapan kuruluşlarla destek veren UCMTF, bu sayede tekstil konusunda eleman yetiştirilmesine katkı sağlıyor.

Finansman ve İhracat Sigortası

UCMTF üyeleri, Fransız Mekanik Mühendislik Endüstrileri Federasyonu FIM’in, Almanya’nın uyguladığı Hermes tipi krediye benzer finansman ve ihracat sigortası gibi hizmetlerden faydalanabiliyorlar. FIM’in ihracat yapanları desteklemek amacıyla oluşturduğu garanti programı sayesinde, Fransız ihracatçılar, ihracat işlemlerindeki ticari ve siyasi risklere karşı Fransa tarafından sağlanan bu garantilerden yararlanabiliyorlar.

Sürdürülebilirliğe büyük önem veren UCMTF, üretilen makinelerde eko-tasarıma büyük önem veriyor. Geri dönüşümlü ve çevrede iz bırakmayan malzemeler kullanılmasını sağlayan UCMTF, belirlediği kriterlere bütün üyelerinin uymasını sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.