Ev Tekstilinde Yeni Pazarlar

TETSİAD, yeni pazar arayışında olan ev tekstilcilerinin rotasının Japonya, Çin, Kanada, Güney Amerika’ya yöneleceğini belirtti

  04 Mart 2016 08:04 Cuma
Ev Tekstilinde Yeni Pazarlar
Piyasalardaki daralmalar ve Ortadoğu’da yaşanan sorunlar sebebiyle Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), ev tekstilcilerini yeni pazar yaratabilecekleri ülkelerde arayışa yönlendirdi. Bu konudaki çalışmalarını sürdüren TETSİAD, Messe Frankfurt ile çeşitli ülkelerde işbirliği yapacak. Bu kapsamdaki ilk adım, Japonya’da düzenlenecek Interior Lifestyla Fuarı’nda atılacak.

“Uzakdoğu Piyasasına Açılmak İstiyoruz”

Pazar potansiyeli olan ülkeler konusunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık, Uzakdoğu piyasasına açılmak istediklerini söyledi. TETSİAD Başkanı konuyla ilgili şu sözlerine yer verdi: Messe Frankfurt ve İTKİB işbirliğiyle Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek Interior Lifestyle Fuarı’na Türkiye’den milli katılım düzenlenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Uzakdoğu piyasasında ev tekstili sektörünün aldığı payı arttırmak ve alım gücü yüksek ülkelerde yeni pazarlar oluşturabilmek amacıyla düzenlenecek fuara, milli katılımın destek onayı, Ekonomi Bakanlığı’ndan çıktı. Hedef pazar olan Japonya’da gerçekleştirilecek fuarımıza, Ekonomi Bakanlığı yüzde 70 oranında destek vermekte.

Japonya pazarının ilerisi için bir alt yapı oluşturacağına işaret eden Küçükçalık, bu fuarın önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. TETSİAD Başkanı, “Fuar için yapılan duyuruya şimdiden kırktan fazla firmanın olumlu cevap vermesi pazarın ve fuarın doğruluğunu teyit eder niteliktedir.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.