EDANA, Geçen Yılın Nonwoven Raporunu Açıkladı

EDANA’nın yıllık raporuna göre nonwoven üretimi 2013 yılında 2 milyon tonu geçerek yüzde 2 oranında arttı

  04 Eylül 2014 09:18 Perşembe
EDANA, Geçen Yılın Nonwoven Raporunu Açıkladı

Avrupalı Nonwoven Üreticiler Birliği EDANA yayınladığı 2013 yılı Nonwoven Üretimi ve Teslimatı Raporu ile geçen yıl sektörde üretiminin 2 milyon tonu geçerek yüzde 2 oranında arttığını açıkladı. Büyümede bebek bezleri, medikal ve kişisel temizlik tek kullanımlık mendiller, mühendislik, otomotiv ve tarım amaçlı nonwovenların öne çıktığı belirtildiği raporda, 2013 yılında küresel çapta toplam nonwoven teslimatı 2.044.215 tona ulaştığı belirtildi. Rapora göre 2011 ve 2012 yılındaki artışlara kıyasla yavaşlama görülen nonwoven sektöründe, ürün gamlarının çeşitlenmesi ile birlikte gelecek yıl bu oranların daha da artması bekleniyor.

Thermo-bonded ve Spunmelt Üretimi Arttı

EDANA Pazar Analizi ve Ekonomik İşler Direktörü Jacques Pigneaux, raporla ilgili olarak, “2013 yılında nonwoven üretiminin Türkiye ve BDT ülkeleri de dahil olmak üzere yüzde 2 oranında arttı. Bu oran karşılaştırılabilir temelde 2012’nin yüzde 1.7 üstünde yer alıyor. 59.883 milyon metre seviyesine ulaşan nonwoven sektörü özellikle thermo-bonded ve spunmelt üretimde büyük artışlar kaydetti” dedi. Küresel üretimin yüzde 25’ten fazlası Avrupa kıtasında gerçekleştirildiğini belirten Pigneaux, Avrupa Birliği ülkelerinin, geçen yıla oranla nonwoven ihracatında hem miktar hem de değer olarak yükseldiğini ifade etti.

Avrupa’nın En Büyük Tedarikçisi Çin

Çin, 2013 yılında ithalatta yüzde 20 oranında bir artış yakalayarak, Avrupa’nın en büyük tedarikçisi konumunu sürdürdüğüne dikkat çeken Pigneaux, EDANA’nın küresel çapta nonwoven sektörünün yön verebileceğini belirtti.

EDANA Genel Müdürü Pierre Wiertz ise “Dünya nonwoven üretiminin yüzde 30’dan fazlasını temsil eden EDANA’nın 1970’den beri kesintisiz yayınladığı bu raporlar, sektöre yön vermesi açısından son derece önemli” dedi. Gelecek yıllarda yayınladıkları bu raporu daha geliştireceklerini açıklayan Wiertz, veri tabanı ve yöntem bakımından en güvenilir kaynak olduklarını söyledi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.