Dijitalleşme: İsviçre Tekstil Makineleri Hedefe Ulaştırıyor

Autefa Solutions Switzerland AG CEO'su André Imhof, “Dijitalleşmeyi sırdaşımız yapmak, endüstrideki rekabet gücümüz için gerekli olan iş modeline dayalı inovasyonların kapılarını açıyor.''

  29 Mart 2022 10:29 Salı
Dijitalleşme: İsviçre Tekstil Makineleri Hedefe Ulaştırıyor

Dijitalleşme, iş dünyasında büyük bir efsane. Her şey değişimle, tutumlara yön vermek ve geliri arttırmak için yeni teknolojiler yaratma hedefiyle ilişkilidir. Merkezinde, yeni sistemler ve verilerin akıllı kullanımıyla inovasyon yer alır. İsviçre Tekstil Makineleri Birliği üye firmalarının bağlılıklarının kanıtı olarak, değer zinciri bütünüyle dijitale doğru evriliyor. Bu noktada altı ‘’başlıkta’’ anlatılan endüstri disiplinleri arasında eğirme, dokuma, terbiye ve dokusuz yüzeyler yer alır.

Maliyet Tasarrufu ve Daha Fazlası

Bugün tekstil endüstrisindeki dijitalleşme süreci süreklilik kazanmıştır. Bazı segmentlerde dijitalleşme diğerlerinden daha hızlıdır. Otomasyon, ilk yatırımların yönlendirildiği birçok finisaj ve hazırlık disiplinlerinde vaatleri karşılamaktadır. Bir örnek, önceden yavaş bir manuel işlem sürelerine sahip terbiye süreçlerinden geçen ürünlerin katlanması işlemidir. Şimdi, İsviçre şirketi Espritech'in yüksek performanslı otomatik katlama makineleri, üretimin bu en yoğun emek gerektiren aşamasında olumlu değişime adaptasyon için yeni fırsatları ulaşılabilir kılarak maaliyet tasarrufunu mümkün kılıyor. Düşük maliyetli alanlardaki üreticiler için fayda, hacminden kaynaklanır ve basit bir finansal işleme dayanır. Daha yüksek maliyetli segmentlerde, bu teknolojinin uygulanması, üretimi nihai kullanıcıya yönlendiren bütünüyle yeni bir iş modelinin öğesi olabilir.

Daha Etkin Süreçler, Daha Verimli İş Ortamı

Dijitalleşme alanında öncü olmak, keşfedilmemiş yeni teknolojik yeniliklerin tanıtılmasıyla birlikte sosyal sorumluluğu benimsiyor. Bu, sistemlerinin uygulandığı alanlarda tekstil endüstrisinde gelecekteki çalışma prensiplerini şekillendirmeyi amaçladığı için Uster tarafından verilen bir taahhüttür. Kumaş izlemede bu, insan yeteneklerinin güçlü yanlarını Yapay Zekanın performansıyla birleştirmek anlamına gelir. Makine öğrenimi teknolojisi ile otomasyonlu hata sınıflandırması, dokuma ve terbiye fabrikalarında zaten başarılı bir şekilde kurulumu yapılan kumaş hatalarının otomatik tespitinden sonra kumaş üreticileri için dijitalleşmede bir sonraki adımdır. Bu, üretici için karlılıkta faydalar sağlayacak ve ayrıca operatörleri için tekrarlayan görevlerden bağımsız, iyileştirilmiş bir çalışma ortamı sağlayacaktır.

Bilgi, Esneklik ve Hız

Dijitalleşen tekstil dünyasında verilere erişim kritik önem taşıyor. Esnek, hızlı ve güvenli olmalı ve şirketin tüm seviyelerinde, dünya çapında, erişilebilir olmalıdır. Jakob Muller, temel üretim bilgilerini sağlamak için mükemmel bir şekilde geliştirilmiş bir dijitalleştirme portalı ile dar dokuma kumaş endüstrisine ideal bir şekilde hizmet veriyor. Portal, makine kontrollerine doğrudan erişime sahip, tarayıcı tabanlı bir üretim verisi toplama sistemidir. Sistem, küresel bir çerçevede benzersiz veri izleme ve iletişim sağlar. Dijitalleştirilmiş dokuma odaları, müşterinin fabrikasındaki masa üstlerinde ve uzaktan tabletlere ve akıllı telefonlara 7/24 bilgi akışını mümkün kılar.

En Fazlasına Ulaşmak

Rieter, müşterilerine benzersiz bir deneyim sunmak için en son dijital teknolojiden yararlanır. Dijital eğirme hattı, iplikçilerin günlük zorlukların üstesinden gelmelerine ve maliyetleri ve verimliliği daha etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. Bu hepsi bir arada fabrika yönetim sistemi, tüm makineleri birbirine bağlayarak balyadan ipliğe doğru bilgiye erişimi mümkün kılar ve bütünsel bir bakış açısı sağlar. Kullanıcılar tam şeffaflıktan yararlanır ve uzun yıllara dayanan deneyim ve bilgi birikimine dayalı tavsiye ve önerilerle ekipmanlandırılır. Bu, iplikçilerin kurulu makinelerinden en fazla verimi elde etmelerini sağlamak için uygulanan en pratik haliyle dijitalleşmedir.

Üretim, Servis, Eğitim , Dijital Her Yerde

Bir çözüm sağlayıcı olarak Saurer, dijitalleşmeyi, müşterilerine sunduğu teknoloji tekliflerinin ayrılmaz bir parçası olarak işin merkezine koyuyor. En yeni örnekler arasında, eğirme makinelerinin kendi kendine optimizasyonu ve silindirik veya konik çapraz sarılı bobinlerin tam otomatik taşınması yer alır. Bunlar, izleyen süreçlere sonrasında beslenmek için otomatik olarak dahili bir tampon sisteminde saklanır. Elbette satış sonrası hizmetler de dijitaldir: e-mağaza ve makine bilgi merkezi, web tabanlı eğitim merkeziyle birlikte bilginin müşterilere aktarılmasını sağlar, çalışanları uzmanlara dönüştürür.

Geleceğin Sistemini Bugünden Test Edin

Autefa Solutions, dijital eşleştirme konseptini potansiyel müşterilerin fikri kavramasını kolaylaştırmak için gerçek dünyadaki herhangi bir nonwoven hattı konseptini görselleştirerek kullanır. Aynı zamanda eğitim ve servis talepleri için de büyük bir yardımdır. Hepsinden önemlisi önemli parçaları dijitalleştirirler; örneğin, mükemmel bir şekilde birbirine bağlanan yazılım araçlarına sahip bir balya pres hattının görüntüsü gibi. Bu, devreye alma sürelerini kısaltmak için mükemmel bir yöntemdir. Sipariş edilen balya presleri, gerçek dünyada devreye alınmadan önce dijital ikiz formunda teknik hazırlığa ulaşır. Bu genellikle hattı hazır hale getirmek ve çalıştırmak için gereken süreyi yarıya indirir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.