Deri sektörünün başarılı tasarımcılarına ödül

Deri sektörüne yeni tasarımcıların kazandırılması amacıyla düzenlene 5. Detay Deri ve Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’nın kazananları ödüllendirildi.

  24 Aralık 2019 11:07 Salı
Deri sektörünün başarılı tasarımcılarına ödül

Türk deri sektörüne yeni tasarımcıların kazandırılması amacıyla İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) bünyesinde, düzenlenen 5. Detay Deri ve Deri Ürünleri Tasarım Yarışması'nın kazananları belli oldu. Deri konfeksiyon kategorisinde ilk 3'e girenler sırasıyla Merve Karali, Selin Cevahir ve Meryem Balıkçı Özöğür olurken, saraciye kategorisinde ise ilk 3'e girenler Beril Sayın, Çiler Sevingen ve Burcu Özden Ergene olarak belirlendi. Dereceye girenlere eğitim ve para ödülü verilecek.

Tasarım var hayat var

Ödül töreninde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, tasarım kültürünü yaygınlaştırmak, ihracatta sürdürülebilir kalkınmayı katma değer ile yakalayabilmek adına tasarım yarışmalarına her zaman önem verdiklerini belirterek, "Deri ve deri mamulleri sektörümüz, katma değeri en yüksek olan sektörlerimizden biri olarak senelerdir öne çıkıyor. Şu an ihracatımızın kilogram değeri 1,2 dolar olurken, deri sektörümüzde bu rakam 11 dolara yaklaşmış durumda. Yani sektörümüzde tasarım var, hayat var" ifadelerini kullandı.

Nitelikli İnsana İhtiyaç Var

Sektöre çok değerli tasarımcılar kazandırdıklarını ve kazandırmaya devam edeceklerini belirten İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, "Genç yeteneklerimizi de sektöre kazandırmak istiyoruz. Çünkü ülke olarak daha yüksek katma değerle ihracat yapmaya ihtiyacımız var. Dünyada güncel akımları sektörümüze tanıtmak için trend seminerleri düzenliyoruz. Bir yıl ayakkabı, bir yıl konfeksiyon ve saraciye olmak üzere her yıl tasarım yarışmaları organize ediyoruz. İhracatta nitelikli insan kaynağı ve tasarımın gücüne inanıyoruz" dedi.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.