Çin pazarındaki yavaşlama satışları düşürdü

ACIMIT tarafından yapılan bir ekonomik çalışmaya göre 2013 yılının üçüncü çeyreğindeki siparişlerin, genel endeks tutarında önceki üç aya göre yüzde 7 oranında düşüş yaşandı.

  25 Kasım 2013 03:44 Pazartesi
Çin pazarındaki yavaşlama satışları düşürdü

Küresel pazarda etkin bir konumda bulunan İtalyan makineciler, sene başında açıklanan hazırlık planlarında umutlu bir tablo çizmişlerdi. Ancak hedef ülkeler arasında bulunan Çin pazarındaki yavaşlama ve İtalya'da yaşanan özgüven eksikliği, yatırımlardaki iyileşmeye zarar verdi. Ihracat pazarlarında, Nisan’dan Haziran’a kadar olan döneme kadar sabit kalan siparişler üçüncü çeyrekte yüzde 7 oranında düştü.

ACIMIT Başkanı Raffaella Carabelli, 2013 yılı ihracatları hakkında yaptığı açıklamada; “İhracatlar bizim her zaman güçlü elbisemiz olmuştur. Yurtdışı siparişlerindeki düşüş tüm sektörün performansını etkiler. Özellikle endişe verici olan şey, Çin'deki teknoloji yatırımlarındaki yavaşlamadır, bu da öncelikli dış pazarı temsil eder. Diğer önemli dış pazarlarda, durum çok daha iyi ama Çin'deki düşüş için yeterli eş ağırlıkta değildir. Ayrıca bu durumun komplikeleşmesi yüksek rekor euro alışverişindendi  bu da Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika gibi pazarlarda ihracatı cezalandırmaktadır” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.