Cematex’den Start-Up Valley

Avrupa Tekstil Makineleri Üreticileri Komitesi Cematex, yeni ve yenilikçi tekliflerle start-up'ları desteklemek ve tekstil, hazır giyim ve moda endüstrisi için inovasyona ilham vermek için yeni bir girişim başlattı.

  24 Şubat 2022 08:52 Perşembe
Cematex’den Start-Up Valley

Itma ve Itma markalı etkinliklerin sahibi; Cematex, Itma 2023 boyunca tekstil ve hazır giyim endüstrisi için seçilmiş genç işletmelere Start-Up Valley etkinliğinde temsilleri için hibe sağlayacak. Cematex Start-Up Hibesi, özel tasarım stant ve donanımların kiralama maliyetlerinin yanı sıra iş eşleştirme gibi hakların mali yükümlülüğünü karşılayacaktır.

Cematex başkanı Bay Ernesto Maurer, “Yenilikçi start-up'ları Itma 2023'e çekmek için bu girişimi başlatmaktan heyecan duyuyoruz. Start-Up Valley, Itma Araştırma ve İnovasyon Laboratuvarı için iyi bir tamamlayıcı olacak.”

“Dünyanın dört bir yanından önde gelen tekstil ve hazır giyim üreticilerini cezbeden en büyük tekstil teknolojisi fuarı olan Itma, genç girişimcilere yeniliklerini küresel bir izleyici kitlesinin beğenisine sunmak, yatırımcılar ve işbirlikleri bulmak ve sektör bağlantılarından ve profesyonel ağlardan yararlanmak için faydalı bir platformla geliyor.”

Start-Up Valley katılımcıları, Itma 2023'te temsile ek olarak, Innovator Xchange'te sunum ve Itma Sürdürülebilir Yenilik Ödülü ve Yenilik Videosu Sergisine katılma dahil olmak üzere çeşitli yerinde etkinliklere katılabilirler.

Uyumluluk ve seçim

Hibeye hak kazanabilmek için start-up'ların Itma 2023'ün sergi profilinde yer alan bir ürün veya hizmete sahip olması gerekir. Şirketin ayrıca 8 yıldan fazla olmayan bir süre için kurulmuş olması ve en az bir yıl boyunca gelir elde etmiş olması veya yatırımcılardan sermaye veya diğer kuluçka programlarından hibe almış olması gerekir.Anahtar seçim kriteri, inovasyonun, çözümün veya ürünün çevresel, ekonomik ve/veya yıkıcı etkisidir. Diğer kriterler, inovasyonun ölçeklenebilirliğini ve Itma’nın temasıyla olan ilişkisini içeriyor: Tekstil Dünyasını Dönüştürmek ve dört trend konu başlığı, yani gelişmiş materyaller, otomasyon ve dijital gelecek, sürdürülebilirlik ve döngüsellik ve yenilikçi teknolojiler.

Başvuru sahiplerine ayrıca ürünleri, hizmetleri, patentleri veya başvuruları ile ilgili olarak ve herhangi bir ödül kazanıp kazanmadıklarına ilişkin yenilikçi ve entellektüel içerik, kurumlar, dernekler veya ticari ortaklar ile referans ortaklıkları gibi bilgileri paylaşmaları tavsiye edilir. Yeni kurulan şirketleri değerlendirmek üzere seçim komitesini oluşturmak üzere endüstri uzmanlarından oluşan bir panel davet edildi. Chris McHugh, Kuru Elyaf Geliştirme Müdürü, Gelişmiş İmalat Araştırma Merkezi (AMRC) Boeing (Birleşik Krallık), Elin Larsson, Program Yöneticisi, RISE Araştırma Enstitüleri (İsveç) ve Ruggero Frezza, Başkan, M31 Italia Srl (İtalya)


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.