Çalık Denim’e İhracat Başarı Ödülü

Çalık Holding’in tekstil sektöründeki iştiraki Çalık Denim, tekstil ihracatında gösterdiği başarı nedeniyle, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nden (UTİB) “ihracat bronz başarı ödülü” aldı

  02 Haziran 2014 08:54 Pazartesi
Çalık Denim’e İhracat Başarı Ödülü

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Çalık Holding’in tekstil sektöründeki iştiraki olan ve dünyanın nitelikli denim üretebilen ilk 10 şirketi arasında yer alarak 38 ülkeye ihracat yapan Çalık Denim şirketine ‘İhracat Bronz Başarı Ödülü’ verdi.

UTİB Yönetim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede Çalık Denim’in tüm zorluklara rağmen 2013 yılını başarılı bir performansla kapatması sebebiyle ödüle layık görüldüğü belirtildi. İhracat başarı ödülü, UTİB tarafından organize edilen bir törenle UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay tarafından Çalık Denim Genel Müdürü Hamit Yenici’ye verildi.

Çalık Denim, her geçen gün artan iş hacmi ile tekstil sektöründe dünya devleri arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Sürdürülebilir büyümeyi yakalayan şirket, dünya denim sektöründe nitelikli ürün üretebilen ilk 10 firma arasında bulunuyor. Çalık Denim, birçok ülkeye ihracat gerçekleştirirken Güney Amerika ile Uzakdoğu ülkelerinde pazar payının arttırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2004 yılında boya ve apre tesisini kuran Çalık Denim ayrıca gabardin kumaş üretimi de gerçekleştiriyor. 365 gün tam kapasite çalışan Çalık Denim fabrikalarında yılda 36 milyon metre üretim gerçekleştiriliyor ve halihazırda 1.517 kişiye istihdam olanağı sağlanıyor. İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda, ABD, Çin, Singapur, İsrail, Tunus, Cezayir ve Fas'a ulaşan geniş bir coğrafyada uluslararası bir oyuncu olmayı başaran Çalık Denim'in müşterileri arasından tekstilde dünya devi markalar bulunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.