Brezilya’daki Tekstil Yatırımcıları İçin İlk Adres Türkiye

Brezilya’nın en büyük tekstil grubu Conteminas’ın Başkanı Josue Gomes da Silva yatırım için ilk adreslerinin Türkiye olduğunu söyledi

  20 Nisan 2014 09:53 Pazar
Brezilya’daki Tekstil Yatırımcıları İçin İlk Adres Türkiye

Uluslararası Tekstil Sanayicileri Federasyonu (ITMF) Başkanı olan ve Brezilya’nın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Jose Alencar Gomes da Silva’nın oğlu olduğu için uluslararası arenada da tanınan Josue Gomes da Silva, Türkiye Tekstil Sanayi ve İşverenleri Sendikası (TTSİS) Başkanı Muharrem Kayhan ile de bir araya geldi.

Uluslararası Tekstil Sanayicileri Federasyonu’nun (ITMF) düzenlediği Dünya Tekstil Zirvesi öncesinde Türk tekstilciler ile görüşmek için Türkiye’ye geldiğini belirten Silva, TTSİS Başkanı Muharrem Kayhan ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, son gelişmeleri paylaştıklarını söyledi. Türkiye’nin dünya tekstili ve ITMF için çok önemli olduğunun altını çizen Silva, başkanlık görevini Halit Narin’den devraldığını belirterek, Türkiye’nin dünya tekstilinde söz sahibi olan bir ülke olduğunu ifade etti. Ekim ayında düzenlenecek zirve ile başkanlığın Çin’e geçeceğini belirterek Kayhan ile bu konuları görüştüğünü belirtti.

Türkiye ile Brezilya İşbirliği Yapmalı
Türkiye ve Brezilya ekonomilerinin daha fazla işbirliği yaparak, rekabet güçlerini ve büyüme performanslarını iyileştirebileceklerini söyleyen Silva, Türkiye’nin özellikle yavaş yavaş ekonomik iyileşme sinyalleri veren Avrupa Birliği’ne olan yakınlığının çok önemli bir avantaj olduğunu belirtti. “Eğer Avrupa’da bir yere yatırım yapmaya karar verirsem ilk adresim Türkiye olur. Şimdi biraz yavaşlamış olsa da, Türkiye büyümesini sürdürecek. Bu coğrafyada, hem Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’ya ihracat, hem de iç pazar açısından, yabancıya en çok büyüme vaat eden ülke Türkiye’dir” dedi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.