Almanların İran’a İlgisi Devam Ediyor

Yeni pazarlara açılmak için dünya çapında faaliyetler yürüten VDMA’nın son durağı İran oldu.

  24 Temmuz 2015 08:09 Cuma
Almanların İran’a İlgisi Devam Ediyor

Alman tekstil makinecilerinin çatı örgütü Alman Makineciler Birliği (VDMA), 21-22 Nisan 2015 tarihinde, Tahran’da düzenlediği tekstil makineleri konferansına, Almanya’nın önde gelen 36 tekstil makine ve aksesuarları üreticisinin yanı sıra İran tekstil ve halı sanayinin öncü isimlerden 1.100’den fazla katılımcı izledi. B2B görüşmelere de sahne olan konferansa Alman-İran Sanayi ve Ticaret Odası, İran Tekstil Uzmanları Derneği, İran Tekstil İhracatçıları, İran Dış İşleri Bakanlığı ve İmalatçıları Derneği gibi yerel dernek ve yayınlar destek verdi.

İran Hedefi 2 Milyar Dolar

Almanya’nın İran Büyükelçisi Michael von Ungern-Sternberg ve VDMA Tekstil Makineleri Birliği Başkanı ve Brückner Trockentechnik GmbH&Co. KG Yönetim Ortağı Regina Brückner’in açılış törenine katıldığı etkinliğin açılışında konuşan İran Sanayi Bakanlığı Tekstil ve Giyim Departmanı Genel Müdürü Golnar Nasrollahi, Alman makine üreticilerinin İran’daki satış sonrası hizmetlerinin önemi ve hükümetin şu anda ciddi oranda iç pazara odaklanan tekstil sanayinin ihracatını teşvik etme yönündeki kararlı hedefini belirtti. İran tekstil, halı ve giyim sanayi yaklaşık 1 milyon kişi istihdam ettiğini ve yıllık 1 milyar doları değerinde tekstil ve halı ihraç ettiğini de sözlerine ekleyen Nasrollahi, bu rakamı 2 milyar dolar seviyesine çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti.

İran Teknolojisini Yenilemek Zorunda

Konferansta Enerji Tasarrufu konulu bir sunum da gerçekleştiren Regina Brückner’de açılışta yaptığı konuşmada, özellikle halı sektöründe İran’ın çok önemli bir konumda olduğunu söyleyerek, İran’ın hedeflerine ulaşabilmesi için mutlak suretle yeni teknolojilere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

İran’a 2014 yılında 37 milyon euroya yükselen Alman tekstil makineleri ihracatına olumlu katkılar yapması beklenen konferansın ardından VDMA Tekstil Makineleri Birliği Yönetim Direktörü Thomas Waldmann düzenledikleri konferansı, Çin’e kaptırdıkları pazar paylarını geri kazanmak için önemli bir fırsat olduğunu belirterek “İran’a uygulanan yaptırımlar sebebi ile çeşitli zorluklar yaşıyoruz. Bu yüzden bölgede yaşanan onca siyasi belirsizliğe rağmen bu etkinliğin İran’da düzenlenmesini olumlu buluyorum” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.