Alman Teknolojisi, ABD ve Meksika Tekstil Endüstrisi ile Buluştu

Alman Tekstil Makine Üreticileri Birliği (VDMA) ABD ve Meksika tekstil endüstrisine yönelik iki başarılı etkinlik düzenledi.

  26 Aralık 2017 01:00 Salı
Alman Teknolojisi, ABD ve Meksika Tekstil Endüstrisi ile Buluştu

ABD’nin tekstil, nonwoven ve halı endüstrisinden 80’in üzerinde alıcının yanı sıra, dünyanın önde gelen tekstil makineleri ve aksesuarları üreticilerinden oluşan 25 firma,  6 Kasım’da Charlotte’da (Kuzey Karolina) düzenlenen VDMA tekstil makineleri konferansına katıldı. Meksika’nın başkenti Meksiko’da 8-9 Kasım tarihlerinde gerçekleşen iki günlük etkinlik ise, yaklaşık 450 müşteri ve 30 tekstil makine ve aksesuarları üreticisinden yoğun ilgi görerek, Alman Tekstil Makine Üreticileri Birliği’nin bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu en başarılı etkinliklerden biri oldu.

Etkinliğe katılan Trützschler Pazarlama Müdürü Hermann Selker, “Yüksek katılımcı sayısı ve olumlu yatırım planlarına ilişkin gerçekleşen görüşmelerin yoğunluğu ile VDMA etkinliklerinin şirketimiz adına büyük bir başarı sağladığını söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.

Meksika’da düzenlenen konferansa ilişkin açıklamalara yer veren Tekstil Endüstrisi Ulusal Birliği (CANAINTEX) Başkanı José Cohen Sitton ise; “Alman tekstil makineleri ve mühendisliği, dünyanın en iyilerinden biri olarak öne çıkıyor” ifadelerine yer verdi. Sitton, açıklamasının devamında, sürmekte olan NAFTA müzakerelerinin sonucu ne olursa olsun, Meksika tekstil endüstrisinin teknolojik açıdan üst sıralarda yer alması için yatırım yapması gerektiğini vurguladı.

Bu iki etkinlik müşterilere odaklanırken, 10 Kasım'da Meksiko’daki Ulusal Politeknik Enstitüsü’nde gerçekleşen eğitim toplantısı ise geleceğin mühendislerine yönelikti. Yaklaşık 500 tekstil mühendisliği öğrencisi, 18 tekstil makine ve parça üreticisinin teknik sunumlarını dinledi. Ulusal Politeknik Enstitüsü Direktörü Arturo Arauzo eğitim toplantısına ilişkin “Önde gelen Alman makine üreticilerinin ziyareti ve teknoloji sunumları hem öğrenciler hem de akademik kadro tarafından çok iyi karşılandı. Bu ziyareti, enstitümüz ve Alman tekstil makineleri endüstrisi arasındaki ortaklığın başlangıcı olarak görüyoruz” açıklamasına yer verdi.

VDMA üyesi şirketler ABD ve Meksika'da iplik eğirme, boyama ve terbiye alanlarındaki en son üretim teknolojilerini sundular. Değinilen başlıca konuların arasında tekstil ve tekstil makineleri endüstrisindeki dijitalizasyon (Endüstri 4.0), yüksek verimlilik ve karlılık, enerji, su ve malzeme tasarrufu, büyüme potansiyeline sahip kompozit ve nonwoven gibi yeni uygulamalar, daha yüksek kalitede ölçme, kontrol ve test cihazları yer aldı.

VDMA, 2018 yılında Endonezya, Hindistan, ABD, Rusya, Brezilya, Özbekistan, İran, Çin ve Mısır’da ticari fuarlar, teknik konferanslar, B2B ve resmi ticaret heyetleri ile üye şirketlerin satış ve pazarlama faaliyetlerini desteklemeyi sürdürecek.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.