ACIMIT Kuzey Amerika’ya Odaklandı

Son dönemde satışlarını yüzde 81 oranında arttırdığı Kuzey Amerika pazarına odaklanan İtalyan Makinacılar, bu pazara özel ilgi gösteriyor

  19 Mart 2013 06:29 Salı
ACIMIT Kuzey Amerika’ya Odaklandı

İtalyan Tekstil Makinaları Üreticileri Derneği (ACIMIT), Techtextil Kuzey Amerika fuarına katılarak, İtalyan makinacıların buradaki pazar payını arttırmayı hedefliyor. Aynı tarihlerde gerçekleşecek olan ITM İstanbul’a, bireysel olarak katılan İtalyan firmaları olmasına rağmen ACIMIT, ulusal bir çatı kurumu olarak, Messe Frankfurt’un organize ettiği Techtextil Kuzey Amerika’da yer almayı tercih etti. Fuara katılacak dernek üyeleri firmalar arasında; Cormatex, Dell’Orco & Villani, Loptex, Ratti Luino, Saspe bulunuyor. Geçen yıl Türkiye’ye satışlarını yüzde 83 oranında arttıran İtalyan makinacılar, Kuzey Amerika’ya satışlarında ise yüzde 81’lik çıkış yakalamıştı.

İtalyan firmalarının 2011 yılında,  Amerika’ya gerçekleştirdiği 97.7 Milyon Dolarlık tekstil makinesi ihracatını arttırmak isteyen ACIMIT, şirketleri fuarda yalnız bırakmıyor. 2012 yılında da önemli başarılar kazanarak ülkedeki pazar payını sağlamlaştırmak isteyen İtalyanlar, ABD’ye olan tekstil makineleri ihracatlarının yüzde 33’lük kısmını aksesuar üretimi için kullanılan makinelerden sağladı. Bu ihracatta yüzde 20’lik kısmı ise terbiye ve iplik makinaları oluşturuyor. Nonwoven konusunda teknolojik gelişmelerin sunulacağı bu fuarda yer alacak firmalardan bazıları ise şunlar;

Cormatex; Ürün yelpazesini çok geniş tutan bir üretici olarak öne çıkıyor. Cormatex’in uygulamaları arasında;  aksesuarlar, havacılık ve uzay sanayi, tarım, otomotiv endüstrisi, bina uygulamaları ve inşaat, giyim, ev mobilyaları, hijyen / vücut bakımı, tıbbi malzemeler, paketleme, kağıt endüstrisi, koruyucu giysi, ayakkabı / deri eşyalar, ses ve ısı yalıtımı, tek kullanımlık mendil ve temizlik ürünleri yer alıyor.

Dell’orco & Vıllanı; Yün endüstrisinin yanı sıra iplik ve giyim ürünleri üretimi yapıyor. 30.000 metrekare kapalı alana sahip olan firma, Floransa’da üretimine devam ediyor. Firma mobilya endüstrisi, otomotiv, yapı inşaat sektörü, geotekstil ve nonwoven, hijyen ürünleri, tekstil ve hazır giyim alanında faaliyet gösteriyor.

Loptex; Firma, 1997 yılında yaptığı 1000 makina lansmanı ile adını duyurdu. Dünya çapında servis sağlayıcıları ve ajansları ile hizmet veren Loptex, tekstil makinaları üretimi konusunda öne çıkıyor. Özellikle ham pamuğun kirlilik kontrolünü sağlayan makineleri ile dikkat çekiyor.

Ratti Luino; 1869 yılında kurulan İtalyan makinecilerinin önemli temsilcisi Ratti Luino, 5 kıta ve 70 ülkede faaliyet gösteren global yapısı ile öne çıkıyor. Her dönemde müşteri beklentilerini karşılayan bir oluşum içerisinde olan firma, dikkatli bir analizle üretim ve pazarlama ihtiyaçlarını karşılıyor. Tekstil yaşamını yüz yıldan fazla bir zamandır devam ettiren Ratti, teknik iplik makinaları, tekstil, dikiş ve nakış iplik makineleri, sentetik flament üretiminde kullanılan iki büklüm üretim yapan makinelerin üreticisi olarak öne çıkıyor.

Sektörün Çatısı ACIMIT

300 şirketin oluşturduğu ACIMIT, 12.400 kişinin istihdam edildiği sektörün temsilcisi olarak tekstil makinaları pazarında önemli bir misyonu yerine getiriyor. Yıllık yaklaşık 2.7 milyar Euro satış gerçekleştiren İtalyan tekstil makinacıları toplam satışlarının yüzde 80’ini 130 ülkeye ihraç ediyor. Bu sektörün sözcüsü konumundaki ACIMIT, kar amacı gütmeyen bir kurum olarak, sektörün büyümesi ve ihraç pazarında güçlenmesi doğrultusunda faaliyetlerini sürdürüyor. ACIMIT verilerine göre İtalyan makinacılar 2010 yılı ile karşılaştırıldığında 2011’de yüzde 9 büyüme gösterdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.