ACIMIT, Hindistan’da Sempozyum Düzenleyecek

İtalyan makinacılar Hindistan’da Filtrasyon ve Geotekstillere odaklanan bir sempozyum düzenliyor.

  16 Ekim 2012 00:31 Salı
ACIMIT, Hindistan’da Sempozyum Düzenleyecek

İtalyan Tekstil Makine Üreticileri Birliği (ACIMIT), Hindistanlı yerel üreticilere yönelik, filtrasyon ürünleri ve geotekstilleri kapsayan bir sempozyum düzenleyecek. Yeni Delhi’de yapılacak olan sempozyum ACIMIT ve Hindistan’daki partneri İş Koordinasyon Kurumu’nun (BCH) katkıları ile gerçekleştirilecek. Etkinliğin 18 Ekim’de yapılacağı ifade edildi.

İtalyan teknolojisi Hindistan’daki tekstil üreticileri içinde önemli bir rol oynuyor. Bu anlamda gelişen pazarda yer almanın önemini bilen İtalyan üreticiler, bölgeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Yerel üreticilerle yenilikçi filtrasyon ve geotekstil üretimlerine yönelik çalışmalar yapmak isteyen İtalyanlar, Asya pazarında daha güçlü bir konuma geçmek istiyor. Hindistan’daki tekstil üreticilerine yönelik hazırlanan sempozyuma katılımın yüksek olacağı açıklanırken, etkinlikte yer alacak İtalyan firmalar arasında ise Corino, Itema, PTMT, Ramisch Guarneri, Roj, Rostoni/Errebi ve Smit yer alıyor. Etkinlikte yer alacak olan firmalar, filtrasyon ve geotekstil alanında yeniliklerini sunacak. İtalyan Ekonomi kalkınma Bakanlığı tarafından da desteklenen etkinlik, “İtalyan Makineleri Hindistan’da” başlıklı programın bir parçası olarak nitelendiriliyor. Bu girişim, dünyanın hızlı büyüyen ve en dinamik alanlarından biri olan tekstil sektörünün, iş dünyasındaki küresel aktivitelerini desteklemeyi amaçlıyor.

İtalyan Makinacıların Hindistan İhracatı Düştü

Hindistan’daki tekstil makinelerine olan talep öncelikle geleneksel tekstil ihtiyacını karşılıyor. Bununla birlikte, genellikle gelişen teknik ve yenilikçi tekstiller için özel amaçlı üretime olan talep de büyüyor. Sektörler arasında en çok yatırım yapılan alanlar arasında yer alan, filtrasyon ve geotekstil segmentleri de büyümeye devam ediyor. Filtrasyon sektörü Hindistan’da yıllık yüzde 17-18 oranında artıyor. Hindistan, 1.7 milyar Euro makine ithalatı ile birlikte dünyanın en büyük ikinci tekstil makineleri pazarı olarak biliniyor. Hükümet desteği ile yapılan teknoloji alımları, yerel tekstil sektörünün gelişmesine de katkı sağlıyor.

İtalyan üreticiler Hindistan’ın ihtiyacı olan tekstil makineleri ithalatının yaklaşık olarak yüzde 10’luk kısmını karşılıyor. 2011 yılında, İtalya’nın Hindistan’a yaptığı makine ihracatı, (önceki yıla göre yüzde 19 artışla) 123 milyon Euro seviyesine ulaşırken, 2012 yılında yaşanan gerileme sektör oyuncuları tarafından da dikkatle takip edildi. 2012 yılının ilk döneminde, İtalyan ihracat rakamları geçen yılın aynı dönem verilerine göre yüzde 24 düşüşle 58 milyon Euro’luk bir satış kaybı yaşadı. Yaşanan bu düşüş sonucunda İtalyan üreticiler, kaybı azaltmak adına çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar zaman zaman karşılık görmeye devam ederken, İtalyan tekstil teknolojileri, Hindistan’daki iplik eğirme sektöründe yüzde 42, terbiye sektöründe ise yüzde 21’lik bir pay alıyor.

ACIMIT ve BCH Ortak Çalışıyor

Etkinliği en önemli noktasının ACIMIT ve BCH’nin tam desteğini alması olarak belirtilirken, bu önemli iki kuruluşun sektörde alacağı kararlar da dikkatle takip ediliyor. 300’den fazla sanayi kuruluşunu temsil eden ACIMIT, toplamda 2,7 Milyar Euro’luk satış gerçekleştiriyor. 12,400 çalışanı ile İtalyan makinecileri dünyada temsil eden kuruluşun Hindistan’daki ortağı ise BCH, İş Koordinasyon Kurumu. BCH, Hint Teknik Tekstil, Nonwoven ve Kompozit Sanayinin karşılıklı olarak önemli ittifaklar kurulmasını sağlayan bir kurum. Bütün dünyaya yılın 365 günü showroom, workshop, seminer, konferans, pazar araştırmaları yapan kurum firmalar arasındaki koordinasyonu da sağlıyor. BCH, Hindistan ve denizaşırı ülkelerde yer alan firmalara Enerji Stratejileri, Ortaklık, İttifak ve Küresel Kaynak Yaratma alanlarında bilgi akışı sağlıyor. BCH showroom ve özelleştirilmiş servisleri ile küresel organizasyonlara bir vitrin, ağ sağlama ve satış yapma imkanı da yaratıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.