“ABD Pazarında Kar Marjları Yüksek”

Makina İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, dünyadaki gelişmelerin ABD pazarının önemini artırdığını ve ABD pazarında kar marjlarının yüksek olduğunu vurguladı.

  19 Mayıs 2016 09:00 Perşembe
“ABD Pazarında Kar Marjları Yüksek”

Makine Tanıtım Grubu tarafından İstanbul’da organize edilen ABD Pazarı Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Makine İhracatçıları Birliği ve Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran, dünyadaki gelişmelerin ABD pazarının önemini artırdığını vurguladı. Makine ihracatçılarının ABD pazarını dikkatle incelemeleri gerektiğini belirten Dalgakıran,  “Burası çok büyük bir pazar, teşvikleri bol ve kar marjları yüksek.” değerlendirmesinde bulundu.

“Perakende Mantığıyla Makine Satılmaz”

Dalgakıran ayrıca Türk Makinecilerin ürününün kalitesine ve standardizasyonuna güvenmesi gerektiğini belirterek, “Eğer doğru ürünü yaptıysak, her pazar bizim için iyi pazar. Rakiplerimizi çok iyi bilmeliyiz. Biz daha ucuza satıyoruz demekle ürünümüzü satamayız. Ürünümüzü satarken ne kadar enerji harcadığını, problem yaşandığında servis sorununu nasıl çözeceğimizi bilmeliyiz. Bu konuları çözmeden perakende mantığıyla makine satmaya çalışmamalıyız.” dedi.

Türkiye’nin başarılı olması için makine sektörünün başarılı olması gerektiğinin altını çizen Adnan Dalgakıran, “Makine sektörünün başarılı olması için önce kafa yapımızı değiştirmemiz, rant ekonomisini bir kenara koyarak, insanımızda sanayide çalışma arzusu uyandırmamız gerekiyor. Eğitim sistemini yeniden düzenlemeli ve doğru insan kaynağını oluşturmalıyız.” diyerek sözlerini sonlandırdı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.