12 Türk Şirket Maske Makinesi Üretimine Başlıyor

COVID-19 salgını sonrası kritik bir önem taşıyan yüz maskesi üretimi için 12 Türk şirket maske makinesi üretimine başlayacak.

  05 Haziran 2020 10:26 Cuma
12 Türk Şirket Maske Makinesi Üretimine Başlıyor

Dünya Gazetesinin haberine göre; Türkiye’den 12 Türk şirketin maske makinesi üretimi için harekete geçti. Bu şirketler arasında Ledmak Makine, Robotech Makine, Özbilim Makine, Baysonic Makine, Uygurlar Makine, Akay Makine, Sonic Makine, Sonimak Makine, Sonicsan Ultrasonic Sistemler, Uygur Makine, Demirbilek Makine ve Ride Teknoloji gibi isimler bulunuyor.

Tüm dünyayı sarsan COVID-19 salgını yüz maskesine olan talebi artırdı. Bunu gören Türk şirketler de maske makinesi üretimi için harekete geçtiler. Sektör temsilcileri yüz maskesine olan talebin arttığını ve yakın zamanda dünyaya ihracat etmeye başlayacaklarını belirtti.

“Çin’den Normal Değerinin Üzerinde Fiyatlarla İthal Ediliyor”

COVID-19 salgınının yeni üretim alanlarına kapı araladığını ve bu süreçte Türkiye’nin de güçlü bir adaptasyon sağladığını belirten TEMSAD Başkanı Adil Nalbant, “Bu alanda yıllardır üretim yapan firmaların yanı sıra birçok yeni firmanın da maske üretimine başladı. Çin’den normal değerlerinin çok üzerinde fiyatlar ile ithal ediliyor.” ifadelerini kullandı.

TEMSAD üyelerinin de içerisinde bulunduğu 12 firma ile birebir bir görüşme sağlandığını kaydeden Adil Nalbant, “Bu firmaların 6’sı tam otomatik maske makinelerini yüksek kapasitelerde üretebildiklerini ifade ettiler. Her firma ayda ortalama 30 makine üretilebilecek.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.